aandersson

5 aandersson

1125 visningar

behöver lite hjälp. vecka 26

Jag och min pojkvän är ganska unga, vi är båda 17 år. När jag fick reda på att jag var gravid så lät jag honom bestämma vad vi skulle göra om vi skulle behålla osv, för att jag inte ville stå själv. Jag ville behålla och de ville han också trots att han är så ung, han sköter skolan och försöker fixa helg jobb o har ett på g nu. 

 

Direkt när jag blev gravid så började hans mamma tjata om abort, hon var otrevlig och skickade sjuka sms om att man kunde göra abort tills vecka 18. Det slutade med att jag inte kan sätta min fot hemma hos min pojkvän, hans mamma låtsas pappa mormor morfar  osv på mammans sida är helt galna fast det gått mer än halva graviditeten fortfarande. Dom skickar sjuka meddelanden till min pojkvän och har vänt honom ryggen totalt, dom säger att han gått bakom ryggen på dom med allt. Barnet och förlovningen menar dom väll då, dom smsar sjuka saker till honom och han blir så ledsen. Nu så 1 dec så har vi fått en lägenhet å han ska bo med mig, fast han inte får för sin mamma och hon praktiskt taget har slängt ut honom.. Hans pappa hjälper oss mycket men hans mamma gör allt för att sätta kläppar i hjulen för oss, dom gör min pojkvän så himla illa hela tiden.det har gått så långt så dom slängde ut mig kl 3 på natten mitt i vintern, så mamma fick åka ca 7 mil för att hämta mig. Men till frågan är, borde jag låta mitt barn träffa hans mammas sida av släkten?. är jag en dålig mamma om jag tar det ifrån henne, eller ska jag låta henne välja själv när hon blivit stor nog?. Alla på hans pappas sida är helt underbara, och självklart kommer hon få ha kontakt med dom.

6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  ciilia

  3 ciilia

  Vad tråkigt att det blivit så här. Tycker du ska vänta med att de ska få träffa den lilla sen. de kan väl be om ursäkt först. Vad säger din pojkvän om saken? vill han att barnet ska träffa farmor direkt sen? ni är båda unga vuxan o din pojkvänns mamma o övrig släkt borde bete sig mer vuxen i denna sammanhang. låt allt få lugna ner sig lite o få dem att komma till er sen o be om ursäkt

 • Ja min pojkvän bryr sig inte å vill nog inte att våran bebis ska få träffa dom i början, eftersom han har ledsnat på dom osv. jo problemet är att dom nog aldrig kommer be om ursäkt, för dom erkänner inte att dom har fel..

 • Alltså gör det klart för henne bara att du vill att hon ber om ursäkt om hon vill ha en relation med barnet. Men sen så behöver ju inte du träffa henne utan om hon ska umgås med barnet sen så kan din kille vara med istället för dig.

  Min farmor har inte jag någon relation till egentligen pga just det här! Hon var ett svin mot min mamma och pappa när de väntade sin första (mig) . Men jag kan ju inte säga att jag lider direkt. Utan om hon vill ha en relation med mig är det bara att söka kontakt.

  Så prata med din kille och säg till honom att om han vill att hon ska träffa barnet när den är liten och så, så får han sköta det och att du bara inte vill följa med när de träffas.

 • tack för alla svar (:

 • 5

  missgunke

  3 missgunke

  Vad trist att vuxna människor ska bete sig sådär...Förstår inte varför och vad man tror sig få ut utav det. 

  Om det skulle vara så för mig så skulle nog jag låta dem ta kontakt med mig efter att barnet är fött och se vad de har för intresse. Jag skulle nog inte vara på om att barnet ska ha en relation med sin farmor osv...Inte om dom behandlat mig illa och betett sig så som dom gjort. Det är svårt med släkt osv när det inte funkar. Finns ingen bra lösning känns det som. 

  Men som sagt så skulle jag låta dem ta kontakt med mig och barnet om de vill ha någon kontakt och relation. 

  Hoppas de ändrar inställning och börjar respektera dig och din killes val. 

 • 6

  San87

  0 San87

  Ärligt talat så tycker jag att ni ska säga ifrån på skarpen. Sätta ett ultimatum för dessa idioter*förlåt*.

  För så där behandlar man då inte sin egen son, barnbarn samt den nya lilla fisen och dej. Nä du, vuxna människor! Usch!

  Föräldrar får gärna bli besvikna men ni är ju ändå 17år och bägge vill ju behålla barnet. Då får man släppa det där och se det ljusa men det verkar som att dni svärmor är knäpp.. ställ ett ultimatum, pojkvännen borde berätta hur han klänner för sin mamma och släkt. Sen bryta kontakten helt och låta de kommer sedan krypades på sina egna knän. För det är inte ni som mister något utan det är de som missar något otroligt fint och stort...