Vivann

4 Vivann

1745 visningar

Behöver jag kontakta sjukvården? vecka 33

I natt drabbades jag av våldsamma kräkningar och diarré. Fick först diarré vid 3-tiden sedan spydde jag vid fem-tiden och senare, runt halv åtta, spydde jag galla och vatten. Hade inte särskilt ont i magen konstigt nog och gick och lade mig och somnade om till ca 10.30. Då hade allt lugnat ner sig och jag var t.o.m. hungrig!?!

Vad kan detta ha varit och ska man, trots att man mår mycket bättre kontakta sjukvården? Funderar annars på att vänta tills imorgon och ringa min bm. Det jag är lite rädd för är väl framförallt ev. havandeskapsförgiftning som ju kan ge illamående i graviditetens senare del men jag har hittills inte haft högt blodtryck eller annat som kunnat tyda på det...

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Det känns som att risken att du åkt på någon maginfektion är betydligt större än att det skulle vara h-förgiftning. Vad åt du igår kväll? Mår du bra i övrigt och det har gått över så vet jag inte vad sjukvården skulle kunna göra riktigt. Men ta upp det med din bm, och se till att dricka ordentligt idag för att kompensera vätskeförlusten :)
 • Låter som magsjuka..
 • 3

  Vivann

  4 Vivann

  Tack snälla för svaren. Det är väl så jag tänkt själv också, att det var någon form av magsjuka/matförgiftning som verkar ha blivit bättre redan men man blir ju extra lätt oroad nu för tiden... Funderade över vad jag åt i går och det blev bl.a. extra mycket sötsaker men det borde väl inte ge våldsamma kräkningar.

  Kanske var boven i dramat bacon som absolut inte hade gått ut enligt förpackningen men dock hade legat i kylen ett tag (drygt en vecka i alla fall)... Blir riktigt arg på mig själv när jag tänker på att jag inte orkade fundera över hur länge de hade legat i kylen när jag var hungrig i går! Hoppas bara att den lilla i magen inte tagit skada!

 • Vid så kortvariga utbrott påverkas inte bebisen, så det är ingen fara. Och skulle det i värsta fall varit listeria som orsakade detta, så är det bara i sällsynta fall bebisen drabbas. Men listeria är så ovanligt, så oroa dig inte :)
 • 5

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Kanske var sötsakerna. Jag kunde inte käka köpepizza eller saker med för mkt socker utan att få tokdiarrér och kräkningar. De gick alltid över lika snabbt som de kom

 • 6

  keeya

  5 keeya

  Låter som magsjuka och så är det lätt att kräkas senare under graviditeten. Jag kräktes ofta på grund av att magsäcken blev ihoptryckt, Krya på dig