dagsigen

4 dagsigen

6207 visningar

Behöver hjälp! :( vecka 38

Herregud, jag blir tokig snart... Har karpaltunnelsyndrom sen några veckor tillbaka som bara blir värre och värre! var till bm i måndags och fick mig lindor som har funkat någorlunda iaf (har kunnat sova åtminstone någon timme utan att vakna av att det "brinner" i fingrarna) men nu har dessa lindor slutat verka och det känns som det blir värre med dem på! Inatt har jag "sovit" halvsittandes i en fåtölj eftersom det känns som handen är påväg att dö så fort jag lägger mig ner och det gör så otroligt ont hela vägen upp i armen bak till skulderbladet så jag vill bara grina! NÅGON som har något tips på vad man kan göra mot detta?
1138 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Linkan

  5 Linkan

  Kontakta din läkare!!
 • Jag hade som du och använde skenor som jag köpte på apoteket. De fungerade ok i och med att jag inte kunde böja i handleden med dem på. Man kan operera karpaltunnel också, ett mindre ingrepp i lokalbedövning, om du tycker det är värt det för den lilla tid som är kvar av gravditeten. Annars försvinner symtomen i de allra flesta fall efter förlossningen. I vissa fall övergår det i mb de quervain dock, men det är inte så vanligt. Kontakta en sjukgymnast om du vill ha hjälp utan op, med att prova ut skenor t.ex.
 • 3

  Jonna81

  4 Jonna81

  Jag fick en remiss till sjukgymnastiken, där fick jag hjälp med handledsskydd som gjorde att jag inte kunde böja handen, dom räddade mig!! Så be att få en remiss dit!