Angel.L

5 Angel.L

1207 visningar

Begära!

Hej alla. (långt inlägg, hoppas ni orkar läsa!)

Jag har en kompis som väntar sitt första barn. hon är  inte längre ihop med pappan då han är en total idiot! Han missbrikad både alcohol och droger mycket! och han är inte den snällaste om man säger så. Han lever även med för tillfället med en djup deprissjon och självmordstankar till och från.

Nu är det så att han säger till min kompis att han SKA ha vårdnaden. Att hon inte kan ta hand om barnet endå och att han vill inte att barnet ska bli som henne. Och om han inte får vårdnaden så ska han fan inte betala osv osv.

Hon är nu orolig över att göra ett faderskaps test.. hon mår så dåligt över detta att hon har svårt att njuta av dom sista veckorna av sin graviditet. 

Jag har pratat mycket med henne, och som jag har för mig att det är så blir det automatiskt mamman som får vårdnaden om barnet när det föds. för så var det iallafall för oss. jag  var tvungen att gå med på att skriva över vårdnaden till min sambo så nu har vi delad. Jag har även för mig att han kan få träffa barnet på uppsyn och så ibland beroende på vad familjerätten och dom säger. Och hur blir det om han inte får vårdnaden och dom gör ett faderskapstest, han blir väll betalningsskyldig då. vad händer om han inte betalar?

Men om någon av er är säkra på detta så kan ni väll hjälpa mig.  Jag är ganska säger på det som jag skrivit, men känner ändå att jag skulle vilja ha lite bekräftelser. 

Om dom gör ett faderskapstest, hur stor är risken att han får vårdnaden eller över huvud taget får träffa barnet när han har det som  han har det och är som han är?

Tacksam för svar! :)

7 Svar (äldsta svaret först)
 • De är mamman som får vårdnaden om dom inte är gifta. Hon behöver inte godkänna honom som pappa till barnet om hon inte vill men då får hon inget underhåll, och skriver pappan på papper så blir han skyldig fk pengar då betalar dom ut om han inte själv kan betala. Hoppas de hjälpte dig lite iaf :)
 • 2

  Angel.L

  5 Angel.L

  tack så mycket :).. hon vill ju göra ett faderskaps test för att hon vill ju att barnet som kommer ska veta vem pappan är såå att han eller hon kan ta ställning till det som känns bäst när H*n blir äldre. men om han inte betalar försäkrningskassan, vad händer med han då? och om dom gör testet och det visar att han är pappan, så måste han betala, och om han inte kan så skriver han på det pappter till försäkringskassan så betalar dom pengar till henne som han sen är skyldig dom? är det så du menar? :)

 • 3

  -Diesel-

  0 -Diesel-

  jo hon måste uppge fader, för de godkänner inte längre att de står fader okänd, barnet har rätt till en "pappa" säger dom.

  sen får mamman alltid vårdnaden om barnet vad födslen, o vägrar hon sen skriva på pappret om gemensam vårdnad, så kan pappan ta de till rätten, men de finns INGEN chans att han får ensamvårdnad, men de kan bli delad (troligen inte). men han har alltid umgängesrätt.

  betalar han inte underhåll så gör fk de o sen kräver de honom på pengarna o betalar han inte till dom, så drar dom de från hans lön. 

  jag är i ungefär samma sits som din kompis o detta är vad familjerätten o fk har sagt till mig iaf. jag tror inte hon el du behöver vara oroliga, fast de är man ända till man fått de löst... lycka till

 • 4

  -Diesel-

  0 -Diesel-

  glömde skriva att vet man vem fadern är, men ändå säger att man inte vet o de sen kommer fram att man visst, så kan man få betala "böter" för de pengarna som fk har lagt ut på underhåll. så de bästa är o säga faderns namn sen får de ta itu o fixa faderskaps prov o få fram pengarna osv.

 • 5

  -Diesel-

  0 -Diesel-

  och har han inget jobb, så han inte får någon lön, så kommer detta lagras o när han sen iframtiden får pengar eller skaffar sig ett jobb eller vinner pengar, så blir han återbetalnings skyldig. o får då betala alla de månader/år som han inte betalat. han kommer inte undan.

 • Alltså hon kan säga som de är till familjerätten att hon inte vill ha med honom och göra och förklara sin situation. Sen är de upp dom vad dom anser är bäst. Och jag tror att underhåll är något han ändå kommer att få betala oavsett om hon har ensamvårdnad bara hon säger hans namn till dom. Men om jag hade varit henne hade jag ringt och hört med både fk och familjerätten. . Så kommer ni få dom rätta svaren. :)
 • 7

  ylviiz

  3 ylviiz

  Han kan ju inte tro att han får ha med barnet att göra om han missbrukar! =S Och om han inte betalar underhåll får han först böter och hjälper inte det kan han få fängelse för det kan räknas som bedrägeri att inte betala. Och vad jag tycker det låter som ska han utredas innan han ens kan få se sitt barn för det är inte okej att gå på droger och alkohol om man ska ha ett barn!