Maddox

5 Maddox

3473 visningar

Bebis hungrig, vad göra?

Fick lite klagomål på min blogg när jag skrev att ungen NÄSTAN åt 2000ml ersättning på en dag(vi försöker ge så lite som möjligt, men det beror helt på vilken ersättning vi har och vilket humör ungen är på). Så vad tycker NI att man ska göra när ungen ätit så mycket som det rekommenderas men fortfarande är hungrig? Ska man låta ungen skrika och gråta till nästa dag eller ska ungen få mat? Fick även höra att det är ju klart att stackaren skriker när hon får så mycket mat. Berodde alltså allt hennes skrikande(som vi trodde var för att hon inte hittade sömnen och ville göra så mycket som hon inte kan) på att vi gav för mycket ersättning? Flera gånger har vi hamnat att ge "för mycket" för vi har en matglad tös som växer bra och hon har en mycket jämn viktkurva medan hon tagit ett skutt i längdkurvan(precis som hennes pappa och hans syskon gjorde när de var bebisar).

26 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Jag har ingen erfarenhet av ersättning då jag bara ammat, men jag har ju matat när han är hungrig, borde väl gälla detsamma med ersättning? barnet vet väl bäst själv om den vill ha mat eller ej?

 • 2

  Maddox

  5 Maddox

  Det rekommenderas ju att barn i min unges ålder som mest får äta 1200ml, men jag tycker ju att om hon är hungrig ännu när hon ätit 1200ml så borde man ju få ge mer, UTAN att man blir kallad "dålig mamma" och att det är "JÄTTESYND" om bebisen. Fyfan vad hemsk jag känner mig nu.

 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Men alla är ju individer och äter olika mkt, gäller ju både barn å vuxna, ibland äter man mer ibland mindre. Klart du ska ge henne mer om hon är hungrig. En bebis kan ju lixom inte bli överviktig

 • 4

  Maddox

  5 Maddox

  Och jag har ju alltid gett henne mat när hon varit hungrig, och hon är sån att när hon är mätt så spottar hon ut maten hon har i munnen eller så knuffar hon bort flaskan med handen. Jag tycker ju att jag borde veta bättre än någon utomstående när min unge är hungrig. Menmen, de där anonyma kommentarerna man får är ju alltid de som tror de vet bäst och vågar kalla en för allt dumt de kommer på :)

 • 5

  keeya

  5 keeya

  Att det alltid skall finnas folk som skall kommentera. Folk tror sig veta bäst eller så får de en kick av att trycka ner folk. Klart du skall ge ditt barn mat! Bebisar ska inte behöva vara hungriga! Argh vad irriterad jag blir. OM bebisen skulle vara för tjock så jämnar det ut sig när de börjar gå. Bry dig inte om vad folk skriver till dig anonymt. Kram
 • 6

  Maddox

  5 Maddox

  Och nu spekulerar de i om hon började skrika igen för att jag testade att ge henne jordgubbar... Jag visste inte ens att man inte ska ge jordgubbspuré åt bebisar! 
  UNDERBART!
  Men det är ju så, jag var "tjock" när jag var bebis, jag kunde inte krypa för magen hängde i marken men jag blev smal när jag börja gå, så har det gått för varje liten unge jag sett, så varför skulle min bebis vara annorlunda då?
  Blir så sur så jag funderar på att låsa bloggen! INGEN INGEN INGEN ska behöva få ta sådan skit!

 • 7

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  vad har du för bloggadress? =)   (lovar att bara lämna snälla komentarer)   =)

 • 8

  Studenten

  4 Studenten

  Det finns alldeles för mycket skumt folk som tror sig veta bättre än andra. 

  Min son är nu 9,5 månad ungefär. Han åt ersättning när han var mindre och låg på ungefär 1500 -1800 ml per dag. Envisades dock med att gå upp dåligt i vikt och ligger fortfarande på den nedre kurvan. Ändå känns det som han äter som en "häst". 

  Att man inte skulle få äta jordgubbar har jag aldrig hört. Att man däremot skulle kunna få röda utslag vet jag, men de är inte alls farliga och går över snabbt. 

  Min son har sedan han började äta riktig mat ätit allt möjligt utom de BVC rekomenderade att man skulle låta bli. 

  Idag är han tex ett stort fan av de mesta i frukt och bärväg. Med kiwi och annanas som favorit. Annars äter han alltid det som vi andra äter, men osaltat. 

   

 • 10

  Maddox

  5 Maddox

  Min unge tyckte om jordgubbar så jag förstår egentligen inte vad jag gjorde för fel som lät henne smaka på det? Hon reagerade ju inte negativt på det så förstår inte heller varför det skulle vara "så farligt".
  Hon följer ju sin viktkurva jättebra och har legat över sedan hon var några dagar gammal, även jag och hennes pappa låg på övre kanten när vi var små. Eller jag låg så högt över så mamma sa att pappret inte räckte till, haha :) och all "extra" vikt försvinner ju när hon börjar gå, så vad är allas problem?!

 • 11

  Studenten

  4 Studenten

  De är klart man kan äta jordgubbar. Precis som att man kan äta kiwi eller skaldjur. 

  Många barn får röda utslag som kan klia och göra ont. andra inte. Min son har aldrig fått dessa utslag men ätit massor av alla tre. 

 • 12

  Maddox

  5 Maddox

  Jo, det där med utslag har jag hört. Var själv en sådan som fick utslag av citrusfrukter när jag var liten :)
  Men då är ju ungen ännu bara på smakportioner, hon är inte fyra månader ännu. Min mamma sa att man inte ska ge för det är för stark smak, men annars har jag aldrig förr hört(förrän den där anonyma jäkeln började klaga på min blogg) att bebisar inte får smaka på jordgubbar. Och när hon inte får utslag och verkar tycka om jordgubbar(puré gjord med ersättning, precis som jag lärt mig) så förstår jag inte felet.
  Måste ta ett snack med den där rådgivaren... Om jag vågar, har på känn att jag kommer börja storböla. Menmen, det är så då.

 • 13

  olivian

  3 olivian

  Så länge hon följer sin viktkurva bra och inte sticker iväg massor (BVC lär ju reagera i så fall) så ska du ge henne mat när hon vill och är hungrig. Alla är olika! Försök att inte ta åt dig av eller bry dig om kommentarer. Det finns allts de som tror sig veta bäst men det är bara barnets föräldrar som känner sin bebis allra bäst. Känner du dig osäker på hur mycket mat hon ska ha, eller så - prata med BVC. Lycka till!
 • 14

  keeya

  5 keeya

  Du behöver inte låsa bloggen. Gör så att du måste först granska kommentarerna innan de publiceras.
 • 15

  Maddox

  5 Maddox

  Jag har aldrig känt mig osäker eller som en dålig mamma tills jag började få de där kommentarerna, jag är mycket besviken på mig själv då jag faktiskt tar åt mig så mycket att jag funderade på att låsa bloggen. Jag skäms ju, jag vet ju att jag inte är någon dålig mamma, jag skulle vara sämre om jag inte skulle ge ungen mat när hon är hungrig och stirra mig blind på rekommendationerna.
  Till en början stirrade jag mig blind på vad ungar "borde" kunna vid en viss ålder och blev lite orolig när ungen var nyfödd kunde hålla upp huvudet längre än flera månader gamla bebisar, hon kunde fokusera på saker/människor flera meter bort när hon var en vecka gammal och hon visste direkt skillnad på personer när hon var några veckor gammal. Och när vi var på mamma-barn grupp och ungen var större och kunde mer än 6månaders bebisar och hon själv är 3 månader, då blev jag stolt, min unge är duktig och jag måste ju vara en bra mamma då jag ändå har en såpass nöjd och glad bebis. Och jag skäms så otroligt att jag tar åt mig så mycket av vad helt okända personer kommenterar på min blogg.

 • 16

  sotemmie

  5 sotemmie

  Hejsan hur gammal är flickan??, du kanske kan testa ge henne lite gört eller någon pure :), dom får ju även börja äta lite smått runt 4månaders ålder eller bvc redomendera ju 4månader men jag har alltid börjat med mat när barnen varit runt 3½ månad. Om min barn mår hur bra som helst :). och som min gammel farmor sa att för så började dom ge barnen mat vid 2månader s ålder :).  

 • 17

  sotemmie

  5 sotemmie

  SKIT i vad andra tycker eller säger för spydiga saker. Dom är inte så mycket bättre än dig eller någon annan.

 • 18

  Maddox

  5 Maddox

  Flickan är 3 månader, blir fyra månader nästa vecka och jag har redan börjat ge smakportioner av henne, hon var mycket intresserad av mat väldigt tidigt(när hon inte bara skrek vill säga). När hon blir fyra månader ska jag börja ge gröt åt henne(först smakportioner såklart!). Jag har köpt Sempers mild havregröt som är från 4 månader som jag ska ge åt henne och hoppas då att hon så småningom inte äter lika mycket ersättning.

 • 19

  sotemmie

  5 sotemmie

  Hehe okey :), men då kan du börja ge henne mat redan nu, så slipper du att hon är ledsen, det mättar ju lite mera än ersättning också :), sen kommer du nog må bättre när hon inte är ledsen :), Kram

 • 20

  Maddox

  5 Maddox

  Hon får ju ersättning så hon är mätt, det är det att hon vill göra så mycket men vill inte sova som gör att hon skriker så mycket. Jag har inte tvivlat på att vi gjort fel som gett henne lite mer än det rekommenderas, för hon har varit mätt, glad, utvecklats bra, växt bra och följer sin viktkurva jättebra, alltså är allting bra. Det var först när jag började få "stackars barn" kommentarer som jag blev osäker och jag blev faktiskt ledsen.
  Vill testa fler smakisar innan jag börjar låta henne äta sig mätt på "riktig" mat :)

 • 21

  sotemmie

  5 sotemmie

  NEJ men fick du sådan komentarer, fyy vad arg jag hade blivit, Ja jag förstår det att du blev ledsen :(. Ja men dåså hehe :). Bara följ du ditt hjärta :), du vet bäst för ditt barn :). Kram 

 • 22

  Maddox

  5 Maddox

  Det är det jag alltid har tyckt, jag måste ju veta bättre än folk som aldrig har träffat oss och aldrig ens har sett min unge. Menmen, det förstår tydligen inte alla :)

 • Ang ersättning, har för mig att det finns ersättning som mättar mer än andra?
 • 24

  Maddox

  5 Maddox

  Jag tror det beror på det som hon äter riktigt mycket ibland. Semper brukar hon äta ganska så exakt lika mycket varje dag, beror på hur hon sover och så men NAN är rena rama skiten, hon tycks aldrig bli mätt på det och då äter hon ju väldigt mycket.

 • 25

  Ladylilith

  2 Ladylilith

  JAg har märkt stor skillnad på olika vällingar. Nu är min som 9 månader men han får välling till natten och om jag använde sempers så nästan dubbelt så  mycket som om han fick nestles och då vaknade han ändå kl 2-3 och var hungrig igen. Men med Nestles så sover han hela natten utan problem. 

  MEdans min svägerska anvender sempers och deras dotter sover hela natten på det utan problem så. Prova dig fram till vad som passar ert barn. 

  Och ska jag vara ärlig så har jag aldrig brytt mig om vad som är rekomenderat klart dom ska få äta tills dom är mätta.  Will kan enna dagen äta oss ur huset haha och nästa dag knappt äta alls. Har pratat med BM om det och hon sa att det var helt normalt. Så länge dom följer sin egna kurva så är det hur bra som helst.

  SÅ strunta du fulkomligt i vad dom där *Pipp* Pipp* skriver  ;) 

 • 26

  Maddox

  5 Maddox

  Jo, vi har testat både Semper, NAN, Nutramigen och Tutteli och Semper är absolut bäst för henne. Tyvärr så har vi nu hela helgen försökt hitta Baby semp1 men har bara funnits 2 så hon har därför fått NAN, då äter hon mycket mer och skriker mer men det är ändå bättre än Tutteli och Nutramigen.
  Imorgon ska vi igen på Semper-jakt.
  Ungen är oxå i någon utvecklingsfas och hon växer mycket och vill inte heller sova, vi kämpar på men det är jobbigt. Vi hann tyvärr vänja oss vid en bebis som inte skrek fast det bara var 2(?) veckor sedan koliken släppte.