Hilda

0 Hilda

6306 visningar

Barnvagn, tre eller fyra hjul? vecka 14

Hejsan

Har redan börjat kika runt lite på barnvagnar (i god tid) men blir inte riktigt klok på de! Vi har bestämt att vi vill ha en med svängbara framhjul, men de får inte va små, då vi ska kunna använda den i lite tuffare terräng vid sommarstugan oxå. Dessutom har vi ganska liten bil, så den får  inte ta för stor plats hopfälld. Har kollat en del på trehjulingar, som oftast är lite mindre, men har hört nån gång att de inte ska va lika säkra för barnet. Nån som vet om detta stämmer? Tar gärna emot tips på bra vagnar!

Behöver hjälp...

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  vampyret

  0 vampyret

  jag funderade också på en med tre hjul, men ändrade mig när jag läste om att de lättare välter, känns bättre med 4 hjul:-), så jag köpte en bugaboo med bytbara framhjul, man kan byta till större om det behövs eller ha lite mindre om man är i stan!!

 • 2

  Kid

  0 Kid

  jag har aldrig fattat hur man ska ta sig upp för trappor med sådana där barnvagnsskenor om man har en vagn med 3 hjul. man måste ju typ välta den på något sätt.. äsh, jag vet inte, men jag ska iaf köpa en 4hjuling :)

 • 3

  bubblan93

  0 bubblan93

   jag tycker själv att en barnvagn är bra om det är 4 hjul som man kan svänga med fram om du förstår hur jag menar.

  4 hjuls barnvagn är bra till tuffa tränger =)

  hoppas du hittar en bra barnvagn !

 • 4

  mia0314

  0 mia0314

  Vi har också kollat på barnvagnar, jag räknade bort trhjulingen rätt snabbt. Har använt dom i jobbet, Barnen växer ur dom fortare och dom välter lättare än de med 4 hjul. Sen är dom svåra att ta i rulltrappan, när man är inne i stan.

  Med svängbara hjul därfram, så behöver man inte använda överkroppen så mkt, när man svänger, dom som har sådana vagnar jag har pratat med är hur nöjda som helst.

  Vi har samma problem, liten bil, bara en vanlig bagagelucka, så vi få se om vi får i barnvagnen som vi skull få om den passar i luckan. Annars är jag helt såld på svängbara hjul  där fram.

 • Tänkte köpa en med 3 hjul.. men när vi pratade med dom på babyproffsen så ändrade vi oss rätt så fort, då han tyckte att det var svårt att köra den på vintern osv.. Så det blev en med 4 hjul

 • 6

  elviran

  0 elviran

  Jag har själv dragit mig för att köpa en trehjuling, men sanningen är att det inte är så osäkert som man tror. När barnen är större och sträcker sig ut och hänger på kanten och kastar sig frammåt och så, då kan det bli farligt att lämna barnet i vagnen utan att titta eller vara väldigt nära.

  Själv har jag en bugaboo gecko och är skitnöjd! (har haft den i 2 år nu) Även i snö och på grus osv går det bra om man kör på bakhjulen. (det är inte alls så jobbigt som man kan tro. Man bara lutar lite och så köra man 2hjuling ;) Sen kan du ju köpa terränghjulen till också och dom är inte svängbara. Saken är att det inte spelar någon roll vilken storlek framhjulen är. Är dom svängbara så funkar dom inte på terräng ändå. Ett stort framdäck som svänger kommer fastna precis lika mycket. Då måste du ha dom låsbara också för just när du kör i terräng. Hoppas du förstår hur jag menar. :)

  Lycka till i barnvagnsjungeln! Vet att det är svårt.

 • 7

  Hilda

  0 Hilda

  Tack för alla tips och tankar! Har ju lite tid på oss att leta och prova, men har förstått att det kan vara ganska lång leveranstid på en del. Men nu tror jag jallafall vi begränsat oss till fyrhjuliga! =) Har bokat in en heldag med sambon då vi bara ska åka runt och "provköra" så får vi se vad de kan bli.