bella.n.s

5 bella.n.s

1540 visningar

Barnvagn? vecka 32

Okej, jag har ju först och främst inte ens tänkt så mycket på barnvagn och liknande (trots förstföderska) 

Jag har provat ut på barnenshus en gång och bara kikat lite men inget mer. :S 

Borde kanske redan ha varit klar med det i min vecka anser många, jag har allt annat förutom några små kläder. 

 

Nu till frågan! 

Är Brio Happy bra? Vi bor 2 våningar upp, utan hiss och jag vill inte lämna något med tyg på i barnvagnsförrådet då jag har lite svårt för just det. 

Därför vill jag ha en lätt liggdel med ett hyffsat lätt chassi. 

Emmaljungas som ja testade verkade så tung och deras teleskophandtag var ju helt världelösa om man jämför med brion. 

 

Jag skiter fullt i utseendet (ska ha en hel svart) då jag älskar att byta älsklingsfärg och kan då variera med liggdelen och sittdelen. 

 

Några tips? 

5 Svar (äldsta svaret först)
 • Brio happy är urbra! :D Men jag bor på landet i en villa, så jag har faktiskt aldrig testat att lyfta upp liggdelen... jag skulle nog tänka mig att dne är tung. Vore dte inte bättre att ha en mjuklift? Kanske finns till happyn?

 • 2

  HES

  5 HES

  Vi köpte också brio happy och är supernöjda. Vi bor på tredje våning utan hiss och precis som du ville vi inte ha textlier i förrådet, så vi bar upp varje gång. Vi köpte liggkorg till våran då den kändes reltaivt lätt och helt okej handtag att lyfta i.

  Så där i efterhand när jag burit upp liggkorg med bebis ett x antal gånger, så skulle jag inte köpa liggkorg utan en hårdlift istället.

  Liggkorg    5,6 kg   (lägger du till en bebis på 5 kg har det redan 10 kg att bära på :/ )

  Hårdlift       2,4 kg

  Mjuklift       2,3 kg

  Vi ville inte ha mjuklift då den kändes så väldigt instabil och väldigt varmt/trångt, då vi väntade junibarn. Köper du hårdlift så har du även redan en sittvagn efter 6 månader med fullt liggläga och då behöver du inte bära alls längre,  gissa om det är skönt ;)
  Enda nackdelen med sittvagnen är sätet är väldigt stor när det väl är dags för att sitta i vagnen, vi har löst det genom att köpa ett barnvagnsunderlägg :)

  Hoppas att info hjälpte lite och lycka till!

 • 3

  tuffani

  5 tuffani

  Vi har också en brio happy och den är jättebra! 
  Vi hade hårdlift  till våran och dottern sov även i den på nätterna tills hon var 3 mån kanske, så jag har burit runt på den och henne en hel del och det är inga svårigheter, det är klart det väger lite men 3 våningar går nog bra, så den skulle jag satsa på om jag var du :) 

  Som föregående sa är det lite negativt att den är stor när man får börja använda endast sittdelen men som tur är har vi åkpåsen i nu så det fyller upp lite. Har också tänkt att köpa ett barnvagnsunderlägg om den fortfarande är illa stor för henne fram i vår :) 

 • 4

  bella.n.s

  5 bella.n.s

  Skönt att höra att några gillar det, nämligen beställt en nu. Tog separat liggdel och får väl se då bebis kommer om jag orkar eller köper en hårdlift istället. Tycker nämligen den va så smidig och inte alls direkt tung för att vara en hel liggdel.
 • 5

  Smuurfan

  5 Smuurfan

  Har haft Brio Happy Kombi till båda mina barn och jag älskar den under dessa fyra år! Bodde först 3 trappor utan hiss så bar upp vagnen ett tag och den var inte alls så tung som andra vagnar är! :)