catja

5 catja

6211 visningar

Barn hårda i magen av banan, sant?

Hej. Är det någon som vet om små barn kan bli hårda i magen av banan? Min dotter är 10 månader o har matvägrat länge nu så har börjat ge henne de hon vill ha, banan o yogurt. Igår så va hennes bajs SUPER hård. Bajsen började liksom med att va gigantisk, lika stor som en femma, shit så stor den va, hela rumpan peta ut. Så ska hon ju ej behöva ha det. Jag har hört någon gång att banan kan göra en trög i magen. Men är det någon som vet om detta är sant? Mig skrämde hon skiten ur iaf när den väl kom ut.
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 4

  Leolah

  5 Leolah

  Jag tror att jag har hört att just kombinationen banan+typ fil eller yoghurt kan göra att det blir hårda magar.... Men om det är sant eller ej vet jag inte?!
 • 5

  jessica03

  5 jessica03

  Har inget svar till dig tyvärr men kan trösta dig med att vår grabb hade samma problem i den åldern. Korvarna var stora so Bowlingklot och stenhårda. Otäckt att se :( Vi "botade" det med en burk katrinplommon om dagen. Riktigt moget päron satte sprutt på magen bra också! :)
 • Har hört:

  hård banan=hård mage

  mjuk banan=mjuk mage

  ...men vet inte om det stämmer? Det är väl lika med ett äpple om dagen håller doktorn från stan....gammalt uttryck som min mormor sa.

 • 7

  catja

  5 catja

  Då ska jag låta bananerna mogna mer o köpa hem katrinplommon för lactulosen hon fick inorse skapar panik nu ikväll, super ledsen tjej när magen pratar o bubblar. Får se hur natten går. Jag mixade faktist en päron efterätt idag så vi hoppas att hon blir bättre snart. Hon blev ju hård i samband med att hon börja få yogurt o banan till frukost. Tack för alla svar.
 • 8

  Melonmix

  2 Melonmix

  Gammalt inlägg men föll över det och ville bara säga att mogna bananer rekommenderas vid diarre. Så jag skulle inte ge det i hopp om att bajset ska bli mjukt