SeZret

0 SeZret

6697 visningar

Barn eller inte?

Hej alla! happy
Jag är ganska nyligen fyllda 18 år och jag bor tillsammans med min pojkvän i en lägenhet (som för övrigt är väldigt barnvänlig). Jag ska börja sista året i gymnasiet i höst och min pojkvän jobbar.
Vi började diskutera barn i november-december förra året. I slutet av januari (den 23:de) åt jag mitt sista p-piller och sedan dess har vi försökt.
Jag har ganska oregelbunden mens. Fick mens direkt efter jag slutat med piller (27 januari) sedan hade jag en menscykel på 41 dagar och hade mens den 9 mars.

Nu har jag dock inte haft mens sedan dess. Har gått 92 dagar sedan min senaste mens. (Hade dock små blödningar för cirka fyra veckor sedan och jag trodde mensen var på väg men det blev inget. Min barnmorska trodde det var blödningar för att jag hade ägglossning, men då borde jag ju ha fått mensen vid detta laget. Elr?) shocked

Gjorde test för cirka 2,5 vecka sedan som visade negatift. Har undrat mycket över det här, eftersom jag har lite oregelbunden mens, men jag har aldrig haft en sådan här lång cykel förut.
Det känns som jag gör test på test på test och det blir aldrig postift heller så det är klart att man undrar varför mensen inte kommer. Finns det några hormonpiller som får igång mensen eller liknande?

Jag har börjat känna mig väldigt trött på sista tiden också. Har sommarlov och har sovit tolv timmar i sträck i flera nätter nu och jag är fortfarande inte helt utvilad när jag kliver upp. Min pojkvän sover hälften av tiden innan han går upp och jobbar och han är piggare än mig. Tycker inte jag borde vara så trött... Kan det vara ett tecken tro? Har inte känt något annat.
Däremot kanske man inbillar sig lite också när man så gärna vill ha barn. Har dock ställt in mig på att det tar den tid det tar och det får komma när det kommer.
Däremot vill man ju ha mensen eller ett postift test och inte gå runt och fundera...

Jätte tacksam för hjälp ! happy Någon som varit med om något likande? love
/ Ronja

1290 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Corona

  0 Corona

  När jag slutade äta p-piller och de va 2 år sedan.. så tog det ca 8-9 månader innan mensen kom igång normalt igen.. hade ingen mens under hela den tiden.. och det kan ta ett tag innan det kommer igång och man får ägglossning kan ta upp till 2år eftersom att äggstockarna har "vilat"  och kroppen måste ställa tillbaka sig igen..

 • Jag slutade med cerazette för ca tre månader sen och jag har fortfarande inte regelbunden mens. jättejobbigt då vi försöker bli gravida. /Angelica

 • 3

  peppan

  0 peppan

  det låter inte som om du är gravid utan snarare som om din menscykel inte riktigt hunnit balansera sig än... när man slutar äta p-piller kan det ibland ta lite tid för kroppen att komma i rätt balans igen och det kan ta lite tid innan mensen börjar bli regelbunden...

  /pernilla