EmilieJ

2 EmilieJ

9382 visningar

Avbryta sjukskrivning? vecka 31

Hej! Skulle vilja ha era råd/tankar/erfarenheter. Är gravid i v 31 och blev förra veckan sjukskriven 3 veckor 100 % pga täta sammandragningar och tryck nedåt. Dock med opåverkad cerviox. Ungefär exakt så står de i mitt läkarintyg. Jag arbetar som ekonom, i form av konsult och har har mkt stress på jobbet. Det framför även av mitt läkarintyg att jag måste vila på dagtid vilket mitt arbete inte tillåter varpå arbetsförmågan är nedsatt 100 %. Nu börjar jag dock bli orolig att FK inte kommer godkänna min sjukskrivning, varpå jag funderar på att avbryta den?. Jag upplever att sammandragningarna blivit lite bättre, men de kvarstår än. Dock sover jag äntligen hyfsat på nättrerna vilket jag inte gjort innan pga täta sammandragningar. Hur vanligt är de att dem nekar? Jag har ju trots allt "bara" ett kontorsjobb även om det inte i praktiken innebär att jag bara sitter på kontoret då jag stressar fram och tillbaka mellan möten. Till detta hör att de med jämna mellanrum även hör av sig från jobbet med frågor om arbetsuppgifter de temporärt måste lösa, och att jag redan känner lite stress att hinna slutföra allt de förväntar dig att jag ska innan jag får hem på föräldraledighet. Och om jag avbryter sjukskrivningen och de sedan visar sig att cerviox blir/blivit påkletad, kommer de då godkänna en sådan sjukskrivning om jag en gång avbrutit den? Nu blev de lite långt men jag hoppas någon varit i samma situation.
1635 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Borvall

  1 Borvall

  Har du berättat för dem att du är gravid? Isåfall är det en början! Jag tycker att du inte ska avbryta ledigheten därför att du är ju gravid i v.31 och du behöver ta det lite lugn och ro för annars blir det för mycket för dej på en och samma gång, och det är inte bra. Så stanna hemma och ät lite gott och ta st lugnt det kommer att ordna sej! Lycka till
 • 2

  Mille87

  5 Mille87

  Jag tycker att du ska ringa till FK och höra med de. Man blir ju inte sjukskriven och får utskrivet läkarintyg helt utan anledning. Jag har själv inte varit i samma sits, men om jag var du så skulle jag ringa till FK. Då får man ju iaf veta lite mer om hur de bedömer det.

 • 3

  Ajxnpc

  0 Ajxnpc (gäst)

  generic ivermectin - where to get ivermectin ivermectin lotion cost