Nykaria

0 Nykaria

2262 visningar

Att bada med sitt barn..

Min lilla dotter är ju egentligen inte en "baby" längre, men min fråga lyder:

När tycker ni att det börjar bli lite ... olustigt att bada med sitt barn? 
Ett av de finaste stunder jag och min tjej har är när vi badar tillsammans (hon är snart 1½ år) och så leker hon vid mina fötter med sina leksaker och jag lägger mig ner avkopplande och tittar på (ibland är med och leker - när hon tillåter!). 
Tanken att detta inte varar förevigt gör mig lite ledsen... 
Anledningen till att jag undrar är ju för att jag inte vill när hon är lite äldre, kunna säga till sina dagiskompisar osv att "mamma badar med mig" och de tycker det är konstigt ?
Vill inte direkt få en stämpel på mig som inte är sann.... 

8 Svar (äldsta svaret först)
 • Hej! Vore jag dig skulle jag bada med min dotter (jag har en son) så länge hon tillåter de. När hon blir lite äldre kan du ju bada med bikini så kanske de inte känns lika olustigt.

  Jag duchade med min mamma, syster (som är 10 år äldre än mig) och min pappa tills jag var 4-5 år gammal.

   

 • Oj. Tycker inte det är konstig att bada med sin dotter det gör jag ofta två flygger i en smäll;) min sambo min dotter pappa badar oxå med henne varför skulle det va fel? Själv bada jag med min pappa till jag var 10 sen blev man för cool och skulle inte bada eller pussa god natt innan man gick och la sig. Badar inte alla med sina barn det är väl inget äkligt eller konstigt med det?? ( visst sjuka människor fins ju men det har ju inte med att bada med sitt barn) Jag vet inte men det är så jag tycker i allafal :) simma lungt
 • 3

  MinBaby

  5 MinBaby

  jag skulle inte ge dig en stämpel i pannan iallafall =) personligen tycker jag de är helt normalt tillsde typ börjar skola =D ja men upp till en 4/5 åtminståne =) bada på! bara naturligt!

 • 4

  anneli_g

  5 anneli_g

  beror på vad man har för barn. vissa av föräldrarna på förskolan där jag är skulle nog vilja sjunka genom jorden om de visste vad deras barn berättar för mig. jag har aldrig nånsin haft några misstankar om att övergrepp eller barnpornografi skulle va inblandat men barn säger rätt kul saker ibland ;P vissa barn mår nog inte riktigt bra av att bada med sina föräldrar (pratar om 5-6åringar) medan andra gör det. men bada på med din lilla tjej tills hon blir så gammal att dte kanske är dags att börja tänka på vad hon säger. vore ju synd om du oskyldig skulle råka ut för tråkiga misstankar av omgivningen bara för att din dotter kanske skvallrar lite föör mkt ;)

 • äsch! Bada på du! Jag har jobbat på dagis i 7 år och barnen pratar om att dom duschar med pappa osv.. det tycker inte jag alls att du behöver känna är konstigt!? Som någon skrev innan så kan du ju sätta på dig en bikini om du själv tycker det känns bättre :)

 • 6

  Bumbi

  5 Bumbi

  Min dotter vill inget hellre än bada med mig eftersom hon får någon att leka med då! Vi har massa vattentåliga plastleksaker som sprutar vatten låter/tar sig fram :) Hon fyllde 6 år här om dagen. Det känns inte konstigt alls, vi sitter ju i varsin del av badkaret. Hon brukar även sova naken (självvalt) och därför springa runt naken ett tag i huset innan hon hamnar i sin säng. Nakenhet är naturligt och inget konstigt, jag tror att det är vi vuxna som lägger in för stor innebörd i det hela :D

  Men när barnet börjar tycka annorlunda då är det dags att ändra på det hela. Min dotter vill inte längre att jag pussar henne hejdå när jag lämnar på förskolan (det får jag glatt göra innan). När hon inte längre frågar om jag kan bada med henne så kommer jag inte göra det! Man får följa barnet i dess utveckling :D:D

  Bada på så länge som både du och din dotter är bekväm i det, om inte så finns det en massa andra roliga och mysiga saker att ersätta det med :)

 • Våra barn är nästan lika gamla, och vi badar med henne båda jag och pappan och den är den roligaste/underbaraste stunden på dagen! 

  Hon hittar på en massa bus och tokigheter samtidigt som hon inte kan/vill rymma ifrån mamma och leka själv! 

  Så det är bara att bada på!

 • 8

  sarahelen

  5 sarahelen

  Jag tycker inte alls att det är onaturligt för dig att bada med ditt barn. Men om det känns obehagligt så kan du ju ta på dig baddräkt eller bikini.