wantafamily

4 wantafamily

2425 visningar

Är det så farligt som hon säger?

Dottern är 1,5år och jag har har inte haft bråttom att klippa håret på henne. Dock har det ett par månader nu nått ögat, så om man inte sätter upp tofs eller hårspänne så hänger det liksom i vägen. Fast hon bryr sig inte ett smack, så jag har som sagt inte haft bråttom. Men så kommer svärmor och säger att hjälp flickan, klipp håret så hon slipper få problem. Kan lätt bli infektion om vi låter det hänga sådär över ögat. Stämmer det? Är det vanligt? De e ju hur mkt folk som helst som går med "för långt" hår över ögonen och jag har aldrig hört att detta skulle vara nån orsak till infektion. Men rätta mig gärna om jag har fel. Farmorn längtar nog efter att äntligen få ha rätt...
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  enliten

  4 enliten

  Aldrig hört talas om infektion pga långt hår.. Så jag skulle inte klippa om det inte besvärade barnet!
 • 2

  Mille87

  5 Mille87

  Har aldrig hört talas om det faktiskt. Dottern har lugg och den klipper vi för att det irriterar henne, hade den inte gjort det så hade vi låtit det vara. Det här var nog det löjligaste jag hört på länge faktiskt. Du kan ju fråga svärmor varför man isf inte får infektion på grund av ögonfransar? Alla har ju då konstant hår i ögonen :P Jag tror att det mer handlar om att svärmor tycker att er dotter skulle se bättre ut med lugg eller liknande och kommer med en dum anledning ;)

 • 3

  juliet

  3 juliet

  Jag skulle tro att farmor tycker det ser jobbigt ut att ha det så men alla barn som ska ha långt hår går ju igenom den prosessen och ingen av dom har säker fåt besöka läkare.

  / Juliet