KatarinaH

2 KatarinaH

2259 visningar

Antagligen missfall och ska ut och resa - vad ska jag göra. vecka 6

Fick idag (5+6) en kraftig blödning som jag misstänker är ett MF. Baserar detta på att jag tidigare i höst fick ett MF i vecka 6. (6+4)

Symptomen är de samma, och jag har nu senare på dagen fortsatt att blöda i omgångar. 

Naturligtvis helt förkrossad, då vi försökt ganska länge, men samtidigt realist och vill inte ens låtsas hoppas på nåt.

Tog kontakt med MVC, och fick som väntat svaret att det bara är att vänta och se då det är svårt att se något vid vul såhär tidigt. Barnmorskan tyckte inte att jag skulle åka in till gynakut, och det tycker väl egentligen inte jag heller, då jag är ganska säker på att det är ett MF... Men hon tyckte inte heller att jag behövde gå på uppföljning för att se om MF är avklarat då det kom så tidigt i graviditeten.

Men saken är att jag ska åka till indien om två veckor och vara där i två veckor, och vill verkligen inte gå runt där och vara osäker på om grav är avslutad eller inte. När jag berättade detta för barnmorskan så sa hon att kroppen förmodligen klarat av missfallet fram tills dess, och att jag inte behöver oroa mig. 

Vad tycker ni, ska jag ändå gå på vul innan jag åker, eller ska jag lita på att kroppen klarar av det själv?

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Pruttis

  4 Pruttis

  Du kan ju också få blödningar i början av grav utan att det är missfall, men ja ag är ju ingen läkare heller..

   

  tycker att du ska kolla upp om du kankse är rhd negativ för det gör att man lättare får missfall.

 • 2

  KatarinaH

  2 KatarinaH

  Jo, det är sant att man kan få blödningar i tidig grav, men det känns så likt förra gången, så jag vågar inte hoppas på nåt...

  Vet att jag är RhD+, så det är inte det det beror på...

 • 3

  Mam90

  5 Mam90

  Hade absolut kollat det innan resan.

  Det där om att kroppen löser det av sig själv är bara bullshit! Vissa fall gör den det men i många fall inte. Jag hade inte velat uppsöka vård i Indien. Gör det nu innan.

  Beklagar och håller tummarna för att allt går bra!

 • 4

  KatarinaH

  2 KatarinaH

  Ja, jag fasar också inför tanken att behöva söka vård i Indien, speciellt eftersom vi ska ut på landsbygden och resa runt en del... Men eftersom MVC inte verkade intresserade av att göra VUL, vart ska jag vända mig då? Ska jag söka upp privatgyn? 

 • 5

  Mam90

  5 Mam90

  Privatgyn eller bara åka in till akuten, när man orolig så gör dom allt för att lugna en... 

  Och framförallt med tanke på din resa!

 • 6

  sotemmie

  5 sotemmie

  Jag hade åkt in till gyn akuten redan idag och kollat upp det, Behöver ju inte vara mf och fostret är inte alls svårt att se i vecka 5-6 det är inte sant.

  ÅK IN!.

  Kram

 • Precis, det behöver inte alls vara svårt att se. Däremot kanske de inte kan se ett hjärta för det har inte börjat ticka än, om det har klarat sig. Jag blödde massor i din vecka och lät tiden gå, trodde det var mf igen. Två veckor senare ville jag ändå kolla att det var klart- men se där låg han kvar! Så åk in och kolla. Tänk om liten är kvar så kanske du gör som jag- festar till det några kvällar och är orolig att han ska ha skadats sen, bara för att du inte visste.. Åk in, de verkar bara vilja spara på vårdtimmar när de säger så där.
 • 8

  catja

  5 catja

  Åk in för fan :( detta kändes konstigt att läsa faktist, här sitter man själv gravid o orolig o ska till Indien oxå om två veckor, fast västindien. Ja tycker du åker in tjejen, ja själv tror något e fel på mig o ska kolla upp detta innan avresa. Lycka till nu. Åk in åk in åk in......
 • 9

  Tea

  4 Tea

  Jag hade åkt in om jag var du! Jag beklagar händelsen :(