madde70

5 madde70

4575 visningar

Andranamn? vecka 38

Abolut ingen viktig fråga men ändå lite kul att att veta:)Har ni funderat på andranamn på barnet än?Har ni något släktnamn?Eller hur tänker ni vad det gäller andranamn på barnet?

Min första son heter Joel och jag ville ju att han även skulle ha papans namn så det fick ju bli Dan då.Men så tyckte jag Dan var så fult namn så vi la även till Oliver.

Mitt andra heter Wilma och så Madeleine i andranamn efter mig.Tyckte inte det behövdes mer namn där eftersom mammans namn var såpas snyggt;)

Tvillingpojken heter Elliot och i andranamn Noel och i tredjenamn fick han sin farfars namn till jag kom fram till varför i helvete skall han heta det,en gubbe som inte bryr sig om sitt barnbarn så vi bytte och tog morfarns namn istället..

Tvillingflickan heter Noelia och i andranamn Nova och i tredjenamn skulle hon få farmorns namn men där ändra vi oxå så hon fick mormorns istället..

Varken min mamma eller pappa har vackra namn men jag tycker ändå det är väldigt roligt att ge barnen dom namnen:)

Bebisen i magen skall heta River i förstanamn och Patric efter sin pappa i andranamn

 

18 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  JeeA87

  4 JeeA87

  Jag gillar verkligen alla dina namn!!! 

   

  Min lille heter Wilde Jim, (älskar ihopsättningen) Jim efter pappa såklart :)

 • 2

  JeeA87

  4 JeeA87

  Jag gillar verkligen alla dina namn!!! 

   

  Min lille heter Wilde Jim, (älskar ihopsättningen) Jim efter pappa såklart :)

 • Vår dotter ska få sitt andranamn efter mig, eftersom det är en traditionsgrej att barnet heter förälderns namn på min sambos sida, så det blir Sandra i andranamn här efter mig för våran tösabit.

 • 4

  madde70

  5 madde70

  Tack:)Wilde är oxå ett väldigt fint namn som vi funderade på ett tag.Jim är heller inget fel på.

  Ja nu fattar jag wilde Jim ha ha Fräckt

   

 • 5

  JeeA87

  4 JeeA87

  Hehe ja, jag tycker det är riktigt grymt :) Sitter i funderingarna på att ta Wilda om vi får en flicka nån gång, men tror det blir alldeles förlika namn.. Hehe

   

  Haha ja det är rätt fräckt..

 • 6

  elvan91

  5 elvan91

  Min ska heta Theon Carl Milton. (Carl efter min pappas andranamn) Milton la jag till för att ihopsättningen blev riktigt snyggt :))
 • 7

  elvan91

  5 elvan91

  Min ska heta Theon Carl Milton. (Carl efter min pappas andranamn) Milton la jag till för att ihopsättningen blev riktigt snyggt :))
 • 8

  madde70

  5 madde70

  Var riktigt kul att andra tänker vad det gäller andranamn.Igentlogen vet jag inte varför man har det?Är det för att man lättare skulle kunna byta till det andra namnet om man inte gillar tilltalsnamnet?Jah heter Ulrika hur snyggt är det:(

  Wilde och Wilda är nog lite för likt:)Men wilda tänkte vi med på om det var en flicka.När vi sen kom på att Wilma  och Wilda oxå är för likt.

  JeeA känner du inte lite så när man bor på bonnlandet att folk döper sina barn till så vanliga namn som Hugo.Linus.Lukas osvNär någon här frågar vad pojken skall heta och jag säger River så ser det ut på dom som jag väntar ett barn från yttre rymden;)

  Jag tycker det är kul med annorlunda namn.

 • 9

  madde70

  5 madde70

  Som jag stavar så kan man faktiskt tro att jag är från en annan planet;)

 • 10

  Faith

  4 Faith

  Sonen heter Oscar Martin. Martin är andranamnet och det tog vi för att det var det enda namnet vi hade gemensamt på bådas sida. Min gammelmorfar och sambons farfar heter det.

  Dottern heter Moa Nicole Josefin (Nicole som tilltalsnamn)
  Vi hade svårt att enas, jag ville ha Nicole och sambon Josefin, så då fick hon Josefin som andranamn istället, inget som hade med släktnamn att göra. Moa lade vi till för att det var fint och passade in :)

 • 11

  Nikoba

  5 Nikoba

  Casper heter Leif Casper Emanuel

  Leif = sin farfars namn
  Emanuel = släktnamn på min pappas sida :)

 • 12

  JeeA87

  4 JeeA87

  Madde, ja du har så rätt så.. Var uppe hos mina föräldrar i veckan och stötte på grannarna där då, när vi var ute och gick.. Då gratta dom mig och fråga vad det blev, och jag sa en liten Wilde, då får ja som svar, jaså? Men pojk eller flicka. En pojk svara jag med namnet Wilde.. bägge två tappa typ hakan, och den ena säger sen. WILDE? skojjar du eller, det är väl inget namn? 

   

  Ja det 'är väl så att bo på landet folk vågar inte direkt röra om i grytan om man säger så xD

 • 13

  Nikoba

  5 Nikoba

  Casper heter Leif Casper Emanuel

  Leif = sin farfars namn
  Emanuel = släktnamn på min pappas sida :)

 • 14

  CelieH

  4 CelieH

  Vår pojke heter Andreas Alexander Emanuel.

  Andreas är tilltalsnamnet
  Alexander är ett gammalt släktnamn från sambons sida och Emanuel är ett gammalt släktnamn från min pappas sida.

  Vad det blir för andra namn på barnet vi väntar vet jag dock inte!

 • Vi valde mellannamn efter folk som betyder/betytt mkt för oss. Anton Herbert Jan. Herbert efter min avlidna farfar och Jan efter barnens farfar. Cornelia Maj Sandra. Maj efter min mormor och pappans farmor, sandra (funderar starkt dock på att ta bort) efter barnens faster.. Hon har dock valt att aldrig träffa cornelia.
 • 16

  catja

  5 catja

  Vår dotter heter Ella pga de e fint bara men sen så fick hon ett andra namn som ja velat min dotter ska heta sen ja va liven flicka, o de komiska e att pappan till henne är dykare varit hela sitt liv, älskar havet o allt i det, han älskar koraller, Ja allt. Så mitt namn sen ja va liten var Korall, detta berättade ja för sambon för några år sedan o då skratta han o sa -om ja får en dotter vill ja oxå hon ska ha ett namn från havet. VAddå ödet? PLus hon e född detta året som är vattendrakens år. Så Ja Ella Korall getter vår prinsessa
 • 17

  mayan

  5 mayan

  Min dotter heter Selma, efter min gammelmormor, Ingrid, efter hennes farmor, Astrid efter gammelfarmor och Tigerlilja, efter indianprinsessan i Peter Pan. Och för att blomman är så fin ;)
 • 18

  maddan

  5 maddan

  Vi har kommit fram till Tilde Milla Linnéa

  Förnamnet har vi i familjen enats om och de andra två     gillar vi. Sambon ville först ha Milla och jag Linnéa.

  Inga släktnamn bara namn vi tycker passar bra ihop. Vi har inga direkt fina namn i våra släkter. 

  Hade jag fått en son hade jag velat ha William Martin, Martin efter min farfar som jag älskade så <3

  :)