jassi

5 jassi

1379 visningar

Andra ul vecka 32

Vi va på vårt andra ul idag. Sköterskan va sjukt otrevlig o fick mig att mp skit dåligt! Kommentarer som "va magen större förra gången?" "nu vill han inte röra sig" "han kommer nog tidigt" " han är liten men knubbig" osv. Vi va för Max 15 min o de kändes som hon ville bli av med oss. Till frågan, han va ju liten, väger 2009 g och beräknas till 3400-3800. Vad vägde era bebisar på andra ul?? (32+3) Hur kan han va liten om han kommer ha normal födelsevikt? Menar hon att han är kort? Ska till bm på måndag men nån av er kanske kan lugna mig :( känner mig skit dålig precis som att det är mitt fel att jag bara har gått upp 7 kg men jag tänker på vad jag äter och håller igång mig med min son så mkt jag kan. Ska jag behöva gå upp mer??
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Hannis

  5 Hannis

  Hej.

  Sååå tråkigt att ni blev behandlade så där. Vårat första UL var ungefär lika, men nu på mina andra har dom varit riktigt snälla & trevliga.

  Låter som att din lilla är i perfekt storlek, våran lilla vägde runt 2,5kg i v.35+3. 

  Alla är vi olika & jag har hört många som har varit på T-UL & fått veta vikt på bebisen vilket sen inte stämt, så jag tror inte att du behöver oroa dig.

  Prata med din BM så kanske det känns bättre. :)

  Kramar

 • 2

  Mille87

  5 Mille87

  Dom kan inte beräkna vikten exakt utan säger att det kan vara 500 gram mer eller mindre. Vilket är ganska mycket...Med min dotter gjorde jag tillväxt-ul varannan vecka från vecka 32 till 40 och dom beräknade att hon skulle väga runt 2,5 kg vid födseln. När hon föddes vägde hon 3435 gram...Så där skiljde det sej ett helt kilo!

 • 3

  Sara.

  4 Sara.

  Tycker absolut inte att du ska känna dig dåligt! Inte på något vis. Min lilla var också "aaaaaaaaaaaaldeles för liten" och vägde 1900g i v 35, sa dom. Men i v 39 kom en hel perfekt flicka på 3030g. Hon är längre än många andra vi känner som fått barn ungefär samtidigt och lägger på sig som hon ska. Jag tycker det är lite löjligt att dom ska hålla på å mäta o väga inne i magen. Det blir man inte så mycket klokare av, tycker jag. Lycka till med allt och oroa dig inte. Tror din lilla har det superbra:)
 • 4

  jassi

  5 jassi

  Hoppas ni har rätt. Kändes lite som att hon letade fel o va trött på sitt jobb
 • 5

  Mille87

  5 Mille87

  Jag har faktiskt aldrig upplevt att någon varit otrevlig mot mej, alla dom gånger jag gjorde ul. Men jag har iaf tänkt att dom träffar ju så många olika personer så det kanske kan vara svårt att uttrycka sej bra ibland. Det är tråkigt när det är på det viset och dom borde ju veta att ibland är bättre att inte säga något alls för att inte oroa den man undersöker. Det är nog ingen fara med din bebis, annars hade du nog fått komma tillbaka. Jag skulle nog också pratat med Bm så kan hon förklara. Det där med vikt och längd skiljer sej nåt enormt! :)

 • Vår bebis hade beräknad vikt till 2000 men vägde 2400 så då blev det +20% så jag förstår inte hur de räknar isf! Enligt de mått vi fick så är ju din i perfekta landet lagom. Problemet är ju alla rötägg mödravården lyckas samla på sig, har träffat en hemsk ul bm också och en så lycklig stund som det är för en blir helt hemsk med en oförstående bm.
 • Kag var i 32+3 på mitt tul glömde ja skriva:)
 • Jag tycker faktiskt att du ska ringa till det stället du gjort ultraljudet och berätta din upplevelse om ditt ul och hur du kände att du blev bemött. Ibland kan man behöva få veta de om man inte tänker på de själv, om inte för din skull så för kommande par som ska dit. Tråkigt att man stöter på sånna människor ibland. Prata med din bm om du inte törs ringa själv kanske hon kan hjälpa dig?