Keviic

4 Keviic

11495 visningar

Äggledarinflammation - Jag är rädd!

I Fredags fick jag åka in på akuten då jag haft sån otrolig smärta kring livmodern/buken och i korsryggen. Jag ringde till 1177 på morgonen och förklarade situationen (hade haft ont i 2 dagar och nu var det värre) men de avfärdade mig som ingenting.
Lite senare på dagen så ringde jag igen, nu hade smärtan blivit ännu värre, det kändes som lätta förvärkar. Eftersom att det var samma kvinna jag talade med igen så idiotförklarade hon mig iprincip. Men till slut fick jag ändå åka in till akutmottagningen.

Där tog de prover och frågade mig gång på gång om jag VERKLIGEN inte bara var förstoppad, gång på gång sade jag nej och de kollade på mig ungefär som om jag ljög. Och sade :"Är det verkligen säkert det? Man brukar bara ha ont där du har ont om man är förstoppad".
Då sa jag:"Hade jag varit förstoppad så hade jag inte åkt in, för då hade jag antagit att det bara var det"

Efter några timmars väntan så fick jag komma in till en läkare som klämde och kände på mig. De trodde fortfarande att jag bara var förstoppad. Tills provsvaren kom. Jag hade fått en äggledarinflammation.
Mot inflammationen fick jag antibiotika och smärtstillande. och blev även ordinerad vila!

Men nu till min rädsla:
Jag har svårt att få barn över huvud taget, tack vare händelser tidigare i livet (så min dotter rena miraklet)
Men om man har/har haft äggledarinflammation så ökar risken för missfall och utomkvedshavandeskap. Även till infertilitet. Jag vill inte ha fler barn just nu, men den dagen jag vill, kanske det inte går. Och det är skrämmande!
En kvinna på sjukhuset hade haft samma sak, det hade lett till cancer. Jag har flera cancer fall i familjen, så det gjorde mig inte mindre rädd och orolig!
Måste nog gå och prata med någon om detta, det kan ju vara helt ofarligt och man behöver inte tänka på det värsta. Men det är svårt att låtabli.
Jag vill helst prata med min mamma, men samtidigt vill jag inte oroa henne. Därför har jag inte heller sagt något om mitt sjukhusbesök i fredags.

Jag är nog paranoid och helt enkelt skitnojig i onödan. Men måste ha någon att prata med snart. Kanske finns det någon här som vart med om samma sak?

37 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Missmadde

  7 Missmadde

  Man kan tänka sig det värsta och hoppas på det bästa. För då är man lite förberedd för ifall det skulle hända. 

  Jag tror inte det är någon jättestor risk att få just cancer av just det, utan beror nog även på andra saker. 

  Men som du säger så behöver du kanske prata med någon om din oro, en kurator på sjukhuset kan du alltid vända dig till, de kan alltid lugna dig! 

  Hoppas att allt blir bättre och att du, den dag du vill, kan få ett barn till. 

   

  Styrkekramar 

 • 2

  Tebbo

  7 Tebbo

  Min mamma fick äggledarinflammation när hon var ung och har fått två barn och gjort tre aborter så det behöver inte betyda att du får det svårare att bli gravid.:) Prata med någon så du får ut din oro så kommer det nog kännas bättre sen.:) 

 • Jag har!!! Før en månad sen, det var exakt samma før mig! Jag hade spiral inann som jag tog ut, men ær inte gravid æn. Jag tycker inte du ska anvænda preventivmedel nu då det kan førskjuta graviditet ænnu mer! Jag mådde ochså psykiskt dåligt nær det hade hænt, och jag hade på begge æggledarna! Var inlagd på sjukhus och fick medicin via dropp :( så jag vet hur du kænner dig. Dock hade jag inte problem att bli gravid førsta gången, men det behøver ju inte ha førværrat før dig, nu nær det ær såpass nytt ligger det sækert i tankarna på dig hela tiden, men det tror jag blir bættre om nån vecka. Styrkekramar <3