anna1990

5 anna1990

1562 visningar

5 månaders jätte ledsen på nätterna!

Hej! Min son är snart 5 månader! Nätterna har funkat kanon tills för kanske 3 veckor sen.. Nu vaknar han varannan timme & bara skriker! Försökt med allt tror jag men det ända som hjälper är om han får sutta lite på bröstet & sen somnar han igen! Någon som haft liknande? Vi flyttade för nästan 2 veckor sen, men det här började innan flytten. Kan han ha påverkats så mycket negativt av omställningarna? Eller är det någon fas dom små går igenom typ nu? Har också funderat på tänder då han jämt har något i munnen, men varken ser eller känner några som skulle kunna va på g.. Tar jättegärna emot tips om ni varit med om samma ungefär vid 5 månader.
4 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    HannaA

    5 HannaA

    Om jag inte minns fel hade vi med någon fas däromkring då min son var lite extra gnällig och närgångssjuk. Mitt tips är att gå med, var med honom så pass mycket som han behöver, så kommer han ur fasen snabbare :) det är min erfarenhet iallafall :) och om hjälpt finns, be om hjälp så du får vila upp dig lite också :)
  • Min 5-månaders sover visserligen på nätterna, men är helt plötsligt jättemammig på dagarna och vill helst vara i famnen hela tiden. Det är någon sån period nu, då de inser att ni är två olika personer och att du kan försvinna. Du kan prova att låta honom sova jämte dig? Det är ju närhet och trygghet han verkar vara ute efter :)
  • Kolla in den här länken- hjälpte mig att förstå mycket av sprången. Tryck dig vidare till 6månaders språnget! http://teskedinfo.blogspot.se/2010/03/utvecklingssprang-trots.html?m=1
  • barnens sovmönster ändras ständigt. och de har olika perioder. Min tös är snart 4 år och hon har sovit jätte olika genom sitt liv. tex sov hon jätte bra fram tills hon va 2 år typ sen var hon vaken 3 timmar varje natt i ett halv år ( från o till ) så det där är inget ovanligt. De kommer ur det själva. Det e bara för en annan att hänga med.