namu2806

2 namu2806

1407 visningar

3-åring och bebis - TIPS om rutiner vecka 34

Jah har en underbar 3 åring som inom kort blir storebror!!! Vi funderar mycket på hur vi kommer att få vardagen att fungera, framför allt sömnrutiner. 

Erik (min son) är napp- och blöjfri, pratar bra och tydligt, kan gå på pottan själv och till och med klä på sig (med lite hjälp), men på sistone blev han väldigt mammig. Och jag - mamma -  måste orka. HUR?

Kan ni dela med sig av era erfarenheter, tips, råd?

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  juliet

  3 juliet

  sjung eller läs en saga innan sänggåendet och det fixar sig resten han är så stor så det går att prata med han förstora inte upp det. Det ger sig när du väl är där.

 • Ja tycker.. Låt han va mammig han vet ju om att han måste dela dig med sitt syskon sen och det kan va skrämmande! Sen när bebis kommer ge din son en stor roll i bebisens liv låt han känna sig stor och viktig! Låt han hjälpa till! De råden har jag fått då jag väntar en till och den första bara är 15 mån nu :) lycka till! :)
 • 3

  Susse90

  4 Susse90

  Jag känner igen det där med våran 17 månaders flicka, hon är jätte mammig nu när hon behöver dela våran uppmärksamhet med den lilla, dock så duger pappa mycket mera nu än vad han gjorde innan systern kom. Dock har våra sömnrutiner fortsatt fungera då vi inte ändrade något i hennes rutiner efter lillan kom, men hon vaknar på nätterna vissa gånger och då får hon också sova i sängen med oss som bebisen (då jag varit sjuk och behövt henne nära) så hon inte känner sig bortknuffad.

  http://Susse.blogg.se

 • 4

  namu2806

  2 namu2806

  Tack snälla för era svar. Skall försöka dela min uppmärksamhet på ett rättvisst sätt och ta det lugnt med alla måsten och regler om det behövs för att njuta istället för att stressa mig om "fungerande vardag".