stephaniestephanie

2 stephaniestephanie

2480 visningar

18 månader sova på dagen

Sedan flera månader tillbaka sover vår, nu 18 månader, max en timme på dagen VISSA dagar. Andra dagar sover hon inte alls på dagen. De dagar hon faktiskt sover så får man kämpa för att hon ska somna. Ibland, men väldigt sällan, somnar hon i vagnen. Men om hon inte sovit på dagen så går nattningen på 10 minuter, men om hon sovit tar det mellan 1-3 timmar. Hur sover era 1-2 åringar?
8 Svar (äldsta svaret först)
 • När min dotter var cirka ett och halvt år så slutade hon sova på dagen. På dagis sa de att hon inte hade tid/lust att sova för hon ville hellre vara uppe med de större barnen som inte sov middag. Hemma ville hon inte sova heller.

  Om hon mot förmodan skulle somna på dagen fick hon sova ut för då behövde hon antaglien det men annars så fck hon vara vaken.

  Alla barn har inte det behovet att sova middag, de sover bättre under naten ist.

  =)

 • 2

  Tjeje123

  2 Tjeje123

  min son är två år och två månader han sover mellan 2-3 timmar på dagen sedan lägger jag honom vid åtta så sover han till nio men han har alltid haft ett stort behov av sömn och han säger till när han vill sova på dagen 

 • 3

  Tebbo

  7 Tebbo

  Våran 14 mån sover ungefär 40 min på dagen, förut var de 2 timmar, men vilar hon inte en liten stund blir hon för trött och tjorvar.:/ men alla barn är olika och jag tycker inte det verkar som att eran flicka behöver sova på dagen om hon inte vill.:)
 • 4

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Vår pojk sover två ggr. Första är på förmiddagen och brukar vara 2 timmar. sen en kortare på ca 45 min på eftermiddagen. Sen lägger vi honom runt 07.30 och han sover till 09-09.30 (om vi inte behöver väcka honom av någon anledning) dagen efter. Fast han har nog ett ganska stort sömnbehov. Men vi är ute heeeeeeela dagarna så vet inte om det är det som gör honom extra trött
 • Vår 2,5-åring sover 1-3 timmar på dagen, efter lunch. 1-åringen (14 månader) sover antingen 3 timmar en gång, eller två gånger á 1-2 timmar. Vi lägger båda vid 19-20 ca, och de sover till 7-9 på morgonen.
 • 6

  jessica03

  5 jessica03

  Vår grabb hade också en sådan period runt 18 månader. Det var inte alla dagar han sov middag. Men det gick över efter ett tag. Nu är han 2 år och 2 månader sover middag till 99% av alla dagar. Är vi hemma och har lugn och ro sover han gärna uppemot två timmar. Lägger sig för natten gör han vid 19 tiden och sover till 07-08 på mornarna.
 • 7

  heleena84

  3 heleena84

  Min dotter började sluta sova på dagen vid 1,5 år ålder. Hon sov bara kortare stunder i vagnen eller bilen. Nu är hon 2,5 år och har helt slutat sova på dagen och sover mellan 10-12 timmar per natt. På dagis brukar hon få sova 30 minuter, med det är nog mest för att alla andra barnen för det och för att fröknarna vill det.... jag har dock märkt att hon behöver en lugnare stund mitt på dagen, då hon gärna vill läsa, titta på TV eller åka lite vagn. Alla barn är olika och min lilla buse har aldrig sovit särskilt mycket eller länge på dagen. Men jag hör ofta om kompisarnas barn i samma ålder som fortfarande sover både 2-3 timmar på dagen :-)
 • 8

  Casi

  2 Casi

  Min dotter är 3 år och sover ca 2 timmar :) men oftast bara på dagis då hon får gå upp vid 05.30 helgerna brukar variera beroende på vad man hittar på.