stephaniestephanie

2 stephaniestephanie

1021 visningar

18 månader, jätteproblem med magen..

Nu behöver jag alla era tips. Min dotter på 18 månader har haft problem med magen alldeles för länge nu, hon är jättehård och det gör ont när hon försöker göra nummer två. Har kopplat att hon blir sämre när hon ätit mycket gluten, så hon ska göra glutentest den 15e. Men hur kan jag hjälpa henne? Försöker som sagt att inte ge henne massa gluten, gör hellre glutenfritt om jag gör pannkakor. Varken katrinplommonpure eller päronpure funkar. Ska gå och köpa katrinplommon på burk idag och se om det funkar bättre (alltså torkade katrinplommon). Men jag lider verkligen med henne, det är hemskt att se henne ha så ont!
5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Adelee

  3 Adelee

  Ibland kan det funka med messmör. Äter hon tex välling kan man ha i en klick i vällingflaskan. :) försök att massera magen försiktigt och har hon jättejobbigt när hon ska bajsa så hjälp henne lite på traven genom att försiktigt böja upp hennes ben mot magen. Antingen när hon ligger på rygg. Eller så håller du henne upprätt med dina armar i hennes knäveck, som om hon skulle "kissa i skogen" om du förstår vad jg menar haha! Är hon hård i magen så kan även blöjan vara ivägen så att det som ska ut inte riktigt kommer ut. Så du kan pckså testa att ta av henne blöjan. Det är grejer som funkade bra när min dotter var hård i magen förut. Hoppas att det ordnar sig!
 • Tack så jättemycket, ska testa dina tips!
 • 3

  Lovelove

  3 Lovelove

  Vår dotter hade hård mage 4 mån- 2 år. Vi testade allt, ingen allergi visade sig. Det enda som hjälpt är att sätta henne på potta när hon ska bajsa och fick till slut utskrivet movicol som är guds gåva till barn med hårda magar.
 • 4

  Linkan

  5 Linkan

  Hemma gjord klyx. 50/50 av lite ljummet vatten och sen sirap. Du kan spruta in rätt mycket där bak.
 • 5

  jessica03

  5 jessica03

  Vår grabb har också problem med hård mage från och till men för honom fungerar katrinplommonpuren väldigt bra än och han är två år nu. Vi ger honom en hel burk med purén när vi märker att han är trög. Likaså kör vi med en klick messmör i kvällsmjölken och/eller i frukostgröten. Fungerar väldigt bra såvida vi ej missar att ge ett par dagar. Men ni kanske redan testat det också? Väldigt väldigt moget päron sätter bra fart på magen också har jag märkt :)