Ronjaa

1 Ronjaa

3134 visningar

14 år och gravid vecka 6

Hej jag e 14 år och gravid när jag berättade för mina föräldrar sa dom att jag skulle göra abort men jag vill inte döda en människa och min pojkvän stötar mig vad jag än väljer min kille e 17 år men jag vet inte vad jag ska göra för om jag väljer att ha kvar barnet så vet jag inte om jag kommer att få stöd av mamma och pappa.. Hjälp?
11 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Linkan

  5 Linkan

  Du dödar ingen människa. Det är bara en cell/embryo än. Tycker verkligen du ska tänka dig vad ett barn innebär. Dy behöver verkligen all störtning. Kanske är de bättre att vänta. Du har hela livet på dig
 • 2

  Bumbi

  5 Bumbi

  Det är ett beslut du själv måste ta utan inblandning av någon, men då gäller det att du är ärlig mot dig själv.

  Vad kan du erbjuda ett barn? Hur skulle vardagen med ett barn bli? Hur ska du bo och försörja er? Ska du och pappan bo tillsammans? Hur ska du göra med skolgången? Vill du byta fest , utgång/umgänge med vänner för vaken nätter, frihet och spontanitet mot blöjbyten, kräk, intensiv kärlek och beskyddar instinkt?

  Bäst är det om du ringer och frågar socialförvaltningen vad du kan beräknas få för inkomst/försörjningsstöd och om du kan få en lägenhet och sedan även försäkringskassan. Räkna på vad för inkomst och vad för utgifter du kommer få. Eftersom du är ung kommer  socialförvaltningen tillslut ändå bli inblandad automatiskt. Jag vet inte hur de ser på att din kille är 17 år och har haft sex med minderårig.

  Sedan tycker jag att du ska kontakta abortrådgivningen där du kan få en kuratorkontakt. Där kan du få stöd till ett beslut. Både till att behålla och göra en abort.

  Kram och lycka till.

 • 3

  catja

  5 catja

  Man ska bara veta att man klarar att att ta hand om en bebis själv. Du ska klara de utan dina föräldrars stöd, väljer dom att ignorera dig e De deras förlust. Tänk på aut du har hela livet framför dig o inget beslut e fel pga en bebis måste ha De stabilt o bra.
 • 4

  juliet

  3 juliet

  att ett utgångsläge är att jag behöver hjälp är sannerligen inget bra utgångspungt. du har skolan och allt tjaffs du redan hört förmodligen men man kan inte förbereda någon på vad för uppoffringar ett litet barn behöver.du är inte färdig att vara barn själv du kommer känna dig lurad på ungdomen och så vidare ut och festa listan kan göras lång. hur lång lista behöver du för att ta ditt förnuft tillfånga för att förstå och sen göra rätt?

 • 5

  eelliinn

  3 eelliinn

  Jag tycker inte du ska låta personer i ett forum på internet bestämma ett beslut som du kommer att leva med resten av ditt liv !

  Det är ett beslut DU själv måste ta, har du din pojkväns stöd och inte känner att du vill göra abort är det väl inte så mycket att fundera på? Behåll.

   ag skulle inte gjort abort om jag var i din situation men å andra sidan var jag 26 när jag fick mitt första barn så det är en helt annan sak.

  Lycka till!

 • 6

  marieposa

  4 marieposa

  Vilken jobbig situation ni hamnat i..! Ingen kan säga vad som är rätt för er, säkert inte ens du själv. När man är 14 låter alla "du är frtf barn"/"du har ingen aning om vad du ger dej in på" osv bara löjliga, men det stämmer. Du måste bestämma vad du tycker att ditt barn ska ha rätt till. Att vara älskad kommer hen med all sannolikhet att bli, eller hur? Men vad mer behöver en liten människa? Ett hem, pengar till mat kläder saker, trygghet.... Vad ska ni leva av? Var ska ni bo? Kan du ta hand om dej själv - det är ju en förutsättning för att kunna ta hand om och lägga grunden för någon annan helt ny liten människa.. Ta kontakt med ungdomsmottagningen och prata med någon där som har rätt utbildning och kan hjälpa er komma fram till en lösning, detta är ett stort beslut som ni kommer få leva med för resten av era liv. Önskar er allt det bästa
 • 7

  Linneaa

  4 Linneaa

  Det är ingenting vi kan hjälpa dig med eller säga hur du ska göra, sätt dig ner med din pojkvän och prata ut om detta så kommer ni komma på en lösning.

 • 8

  snart6

  1 snart6

  Hej! Jag blev gravid när jag var 16. Vi kan bolla lite tankar med varandra om du har lust!! :) Kram

 • 9

  des83

  2 des83

  Jag blev gravid när jag var 16 med mitt första barn, Helt ärligt talat vet jag inte om jag verkligen var redo för att skaffa barn vid den åldern.. fick mycket stöttning av familjen vilket jag är enormt tacksam för.

  Men ja tycker du ska sätta dig ner med din pojkvän, hans föräldrar och dina föräldrar och prata om det här. Kontakta även  en mödravård och eller kurator och prata  med dessa men det allra viktigaste i den här situationen är att du faktiskt tänker efter och känner efter vad som är rätt för just dig och din pojkvän. det är en enormt stor förändring att få barn så ung och många gånger kan det vara enormt jobbigt både fysiskt och psykiskt. Låt INGEN absolut INGEN göra det här valet åt dig. beslutar du att göra abort så ska du inte tänka så som att du dödar en människa, det har inte hunnit bli en riktig människa ännu <3

  Min sons faster var åxå 14 när hon fick sitt första barn och det har gått väldigt bra för både henne och dottern trots att hon inte hade pappan med i bilden på det sätt som hon borde ha haft. hennes föräldrar gillade inte tanken på att hon skulle ha barn men de accepterade å respekterade hennes val.

   

  Lycka till med vad du än väljer

 • 10

  sakaem

  3 sakaem

  Detta är ett val som du kommer leva med hela livet precis som alla skriver, gör du abort så kommer du få leva med det på ditt samvete hela livet. Behåller du barnet så kommer du ha det ansvaret hela livet. 

  Persolnligen sa jag när jag var 14 år att blir jag gravid så blir jag, och då fanns det en anledning till det ansåg jag om det nu skulle vara ett "misstag". Men jag va väldigt mogen för min ålder och tog mycket ansvar, men självklart skulle det vara "förtidigt" även för mig.

  Mina mamma va 14 år när hon fick sitt första barn o har idag 6 barn dock är den yngsta 13 år nu, alltså i din ålder. O jag har svårt att se min syster som en förälder, men alla är vi olika. Min mor har klarat det galant, men det va väldigt kämpigt för henne. Hon fick inte mycket hjälp men hon hade en vilja som en oxe. (än idag) 

  Främst är det du o din pojkväns val, jag hoppas från hjärtat att det är en bra kille som finns där för dig i alla väder. Men sen är det viktigt att du pratar med era föräldrar för vilket val du än gör så tror jag att det är viktigt med stöttningen från ens familj, men får du inte det så hoppas jag att du har en vilja som är stark för då kommer du fixa detta! 

  Lycka till med erat val och vad ni än bestämmer er för så är det rätt! :) 

 • 11

  Upotek

  4 Upotek

  Linkan, det beror på när du avslutar en graviditet och vilken syn du har för övrigt gällande havandeskap. Liberalismen idag strider mot diverse avverkning av skog och natur, men stöttar samtidigt abort. Alla har vi vår egen uppfattning som måste respekteras, oavsett ålder, poltisikt inriktning,