Mer i kategorin Gravid |

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Nu kan du enkelt få reda på om din bebis är en pojke eller flicka. Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.

För att bestämma könet på din bebis, leta helt enkelt upp raden för din ålder vid tidpunkten för befruktningen i tabellen nedan, och leta sedan upp på kolonnen för den månad då befruktningen skedde. I rutan där raden och kolonnen korsar varandra hittar du könet på din bebis, "♀" för flicka och "♂" för pojke!

Även om det sägs att den stämmer i 90% av fallen så bör du hålla i minnet att det är inte en helt seriös metod. Eller...?

Du kan också prova Bli Mammas andra test för att bestämma könet på bebisen som bygger på andra populära sägner och myter. Gå till testet Pojke eller flicka .

Stämde resultatet på dig? Skriv en kommentar nedan!

Rekommenderat

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Många gravida mammor kommer till sjukhus med viss sjukdom eller med förtidsvärkar och få höra att de ska få prematura barn. Största del av de mammor kommer att klara sig och uppnå fullgången tid, men i sex procent av fallen så kommer barnet innan fullgången tid.  Varför blir det så? ... 6

Det finns 527 kommentarer till denna artikel

  Stämmer inte på mig den säger att jag ska få en pojke men jag ska få en flicka enligt ultraljudet så:P

  Jag har fyra barn och ett femte på väg, alla beräkningar stämmer på mina 4 ;)) , och är detta sant väntar jag nu en flicka! Har bara en flicka sedan tidigare så visst hade det varit jättekul om detta stämmer! :)
  Jag har fyra barn och ett femte på väg, alla beräkningar stämmer på mina 4 ;)) , och är detta sant väntar jag nu en flicka! Har bara en flicka sedan tidigare så visst hade det varit jättekul om detta stämmer! :)
  En kinesisk kalender på en annan gravid-sida visade att jag ska få pojke medan denna kinesiska kalender visade flicka??? Sanning eller bara på skoj kan man ju sia om Men: Ska inte åtminstone alla så kallade kinesiska kalendrar åtminstone visa samma sak för samma månad och samma ålder? Vilken kinesisk kalender är riktig och vilken är felaktig?? Får väl se når barnet kommer;-)

  Har 2 tjejer och båda stämmer enligt denna kalender. Är nu gravid med 3:e och denna säger pojke, så tiden får utvisa ;-)

  Enligt denna: nr1... 18år okt = pojke (fel) Nr2... 21år mars = flicka (rätt) Nr3... 23år sept = flicka (?) Vet inte om jag litar på denna!! :)
  Stämmer på mig sen tidigare att jag har två pojkar. Är gravid Igen och denna gången visar de också sig att de ska vara en pojke. Blir intressant att se om det blir en liten prins till eller en prinsessa

  vi ska prova snart vi få se om det blir en pojke:p

  Bara stämt 1 av 3 gånger

  Förra gången stämde den inte, men denna gång stämde det-en lite tjej:)

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.