Mer i kategorin Gravid |

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Nu kan du enkelt få reda på om din bebis är en pojke eller flicka. Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.

För att bestämma könet på din bebis, leta helt enkelt upp raden för din ålder vid tidpunkten för befruktningen i tabellen nedan, och leta sedan upp på kolonnen för den månad då befruktningen skedde. I rutan där raden och kolonnen korsar varandra hittar du könet på din bebis, "♀" för flicka och "♂" för pojke!

Även om det sägs att den stämmer i 90% av fallen så bör du hålla i minnet att det är inte en helt seriös metod. Eller...?

Du kan också prova Bli Mammas andra test för att bestämma könet på bebisen som bygger på andra populära sägner och myter. Gå till testet Pojke eller flicka .

Stämde resultatet på dig? Skriv en kommentar nedan!

Rekommenderat

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Prematur – är det farligt för mitt barn att komma ut?

Många gravida mammor kommer till sjukhus med viss sjukdom eller med förtidsvärkar och få höra att de ska få prematura barn. Största del av de mammor kommer att klara sig och uppnå fullgången tid, men i sex procent av fallen så kommer barnet innan fullgången tid.  Varför blir det så? ... 6

Det finns 527 kommentarer till denna artikel

  Den har stämt på båda mina flickor, och även på många vänners barn :)
  Stämmer!! :)
  Fel 2 av 3 barn
  Men det är ju mannen som "avgör" om det blir en flicka eller pojke eftersom kvinnan endast har x-kromosomer. Så hade man stoppat in mannens ålder istället för kvinnans hade det känts mer eventuellt verkat mer trovärdigt. Men detta är ju förstås magi...
  Bino89

  5 Bino89

  Den stämde på min son. Ska definitivt kolla nästa gång jag blir gravid. Hehe vet att sånt här säkerligen e mycket skrock eller hur man benämner det. Men iaf en kul grej att spekulera i ;)

  stämmer inte 

  Tebbo

  7 Tebbo

  Stämde då in på mig! :)

  stämmer båda gångerna :)

  Enligt kalendern så ska vi få en flicka. Ska bli spännande att se om det stämmer längre fram, är bara i v.6 ännu :-)

  stämmer inte alls...

Skriv en kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.