När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 332 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Ställ en fråga

Experten svarar

Frågor

Kan det vara dags snart?

Efter varit hos bm idag och fått veta att barnet fixerat så känns de skönt! Hjärtljuden låg på 140-170 för den lille var väldigt pigg där inne, var där kl 11 och inte haft en enda lugn stund sen dess, hela magen rör sig och barnet sparkar extremt mkt, ovanligt eftersom den har haft lugna stunder förr. Haft ett par sammandragningar idag oxå. Är (36+6) idag så undrar om det kan vara så att förlossningen närmas sig ?

Se svar

Frågan ställdes av mamman97 3 år

Farligt?

Hej. Är det farligt att bli med barn om man är överviktigt? jag och min sambo längtar efter barn men jag har så svårt att gå ner i vikt och är nu överviktigt. därförjag ställer denna fråga. Har hört att barnet har större chans att bli missbildat om man är överviktig? 

 

Mvh Tessan

Se svar

Frågan ställdes av tessan91 3 år

träning under graviditet

Är i början av min graviditet v 5 snart.

Har hört att man inte ska komma över viss puls. Stämmer dettta??

Vad exakt kan jag träna?? Innan så tränade jag i gymmet o kondition o ganska mycket pass. Vilka pass förutom spinning kan jag träna.

Tacksam för svar

 

Se svar

Frågan ställdes av Anna34 5 år

Vad ska man undvika?

Hej, jag försöker bli gravid men har ännu inte lyckats, min fråga är vad man kan göra för att lyckas och vad man ska undvika? Är inne på bim 5+ idag, men tror inte jag är gravid, men tänkte om du hade några råd för att bli gravid om det nu inte är något kanske fel ställe att fråga på, men hittade inget annat ställe där jag kunde fråga. Kram Sofie

Se svar

Frågan ställdes av _Sofie_ 5 år

lchf och gravid?

hej. kan man äta lchf under graviditeten? kan man börja med lchf när man är gravid?

Se svar

Frågan ställdes av denisepelle 5 år

Frågor angående kost

Hej. Min sambos firma firar 50 år och då blir det fest/tillsällning och nu fick vi reda på menyn. SDen består bland annat av lättrökt renfile och musslor. Kan jag äta detta? eftersom det är lättrökt blev jag fundersam då allt kött ska vara genomstekt.

/ Danielle

Se svar

Frågan ställdes av Danniissa 5 år

MAT/SÖMN

Vår lille son 4 månader, äter och äter & sover inte så mycket på dagarna , (mellan 2-4 timmar ) 

Vår största fundering är, hur mycket ska han äta?

Mamman ammar ca. 1 ggr per timme under dagarna.  vi ger även ersättning efter bröst vid "större måltider"  lunch/middag

Han vill även ALLTID vara med och se vad mamma/pappa gör , gåstol är roligt i ca 30-40 minuter, babysittern fungerar i max 10 minuter..

 

Ska vi testa ge Smakis/gröt ?

tack för svar ! 

 

 

Se svar

Frågan ställdes av emyJonas 5 år

Träning då man försöker bli gravid

Hej,

Jag undrar om jag ska undvika någon typ av träning nu när jag försöker blir gravid, kanske mest från och med ägglossning till och med BIM. T.ex. cyklig utomhus då man stöter på en del gupp och trottoarkanter eller core övningar som påfrestar magmuskulaturen. Tycker det kan vara värt att vara extra försiktig om det behövs.

Tacksam för svar!

Se svar

Frågan ställdes av Moemoe 6 år

träning och kost

Hej!

Gravdiabetes och diabetes går i släkten,och på grund av det har min mor haft svåra förlossningar pga för stora barn. Hur bör jag äta för att undvika detta? Hur mycket kcal per dag bör jag få i mig?

Också väger jag för mycket, ca 25 kg över min idealvikt (bas. på min längd). Hur bör jag äta och träna för att bli av med så mycket som möjligt innan magen är för stor, jag för tung, och utan att skada min baby?
Vill ha en så lätt och sund graviditet jag kan.

Se svar

Frågan ställdes av Saga_ 6 år

träna och vara gravid?

fram tills jag förstod att jag blev gravid tränade jag hårt 4-5 dagar i veckan allt från zumba,spinning till bodypump,core cx works ,trx och vanlig gymträning eftersom jag väger 25kg förmycket och stod under utredning på gyn för vi trodde inte vi kunde få barn jag och min sambo. 

hur bör jag träna nu?

 

Se svar

Frågan ställdes av linacelin 6 år

ryggont

hej, vet att det är vanligt med ont i rygg å så under graviditeten . Jag vakna häromnatten och hade ganska ont i magen och ut i ryggen , har fått ett missfall tidigare så det är klart att man blir lite nervös men jag tänkte inte mer på det, hon sa att det kunde vara ligamentsmärtor. kan man bli öm i ryggslutet av detta? Är i vecka 7, hur tidigt kan man få foglossning och sånt . Är det vanligt med ryggont så här tidigt,! ? Mvh Sofia

Se svar

Frågan ställdes av sofia1987 6 år

Ridning

Hej! Tänkte höra en experts svar. Jag rider en ggr/vecka på ridskola o just fått reda på att jag är gravid. Hur länge tycker du att jag kan fortsätta med ridningen utan fara för barnet?

Se svar

Frågan ställdes av Lexie91 6 år

Kan jag rida under sen graviditet?

Hej! Jag är nu i v 39+0 och undrar om det är skadligt för bäbisen att jag rider? Jag tar ju inga risker vid ridningen utan rider mycket försiktigt. Lite träning på banan och lite i skogen. Jag jobbar även fortfarande och får mycket kommentarer att  jag fortfarande jobbar och rider.

Se svar

Frågan ställdes av Natascha 6 år

Julfest!

Jag är gravid i Vecka 36+4 och nästa skall vi på julbord med killens jobb..Det är väll inte farligt för bebisen, Jag och killen skall givetvis inte dricka något(skulle aldrig riskera mitt barn pga det)utan gå dit och äta och umgås det kan väl inte göra något för bebisen?! 

Se svar

Frågan ställdes av M.p.v 6 år

Gåstol

Min son är 3 1/2 mån, men väldigt stadig (kan stå om man håller honom i ena handen). Vi fick en gåstol i present. Han har fått prova och han älskar den. Från vilken ålder är den ok att använda och hur länge åt gången? Kan det vara skadligt att låta dem använda den för tidigt och i så fall på vilket sätt?

Se svar

Frågan ställdes av momy-78 6 år

Ålder o annat

Hej! Jag har en del frågor om barn och leksaker.För vilken ålder passar vilken leksak? vad e det som stimulerar t.ex. en nyfödd? Vad ska man tänka på när man ska köpa leksaker med tanke på vilka som e skonsamma för ett barn att suga o gnugga på? Är det något speciellt märke du rekommenderar? Tack!

Se svar

Frågan ställdes av Doody 6 år

gravid v.5

Hej!

Jag är rätt så otränad, motionerar inte regelbundet och sitter mkt stilla eftersom jag studerar.

Jag är 24 år och har en dotter på två år. Efter henne promenerade jag mkt och försökte hålla igång och gick sedan ner till min normalvikt igen,61kg.

Efter ett år började jag att träna på gym, men bara några få månader (2 ggr/v) pga. att jag blev sjuk två månader (öroninflammation) och sedan inte kom igång igen...

För en månad sedan köpte jag äntligen ett träningskort för att komma igång på riktigt igen. jag har tränat iaf en gång i veckan, men skulle vilja ha ork och tid till mer.

När jag nu fick reda på att vi väntar vårt andra barn,,så vet jag inte riktigt hur jag ska fortsätta träna??? jag kan alltid promenera, men jag vill ju utnyttja mitt träningskort för att gå på pass och gym.

Vad bör jag undvika? Vad bör jag satsa på? Ska man undvika jympa med hopp? sit-ups?

Såå tacksam för ett svar ;) Kramar Maria

Se svar

Frågan ställdes av maria.87m 6 år

Går snabbt ner i vikt. Hur ska jag göra för att undvika

Jag har alltid haft jätte stora problem med att gå upp i vikt, innan graviditeten stod jag på 45 kg cirka. Och nu har jag gått upp 12-14 kg. Men jag är rädd att jag ska  tappa i vikt efter förlossnigen, hur ska jag göra för undvika det.

När jag har vart sjuk kan jag gå ner 2-3 kg och det tar ett tag och gå upp. Har alltid kunnat stoppa i mig i princip vad som helst. När jag stod på 45 så var det så att jag "skämdes" för min kropp och fick höra att jag var tannig och tunn. Men trivs bättre med kroppen nu.

Tacksam för svar

Se svar

Frågan ställdes av zenita 6 år

träning efter förlossning.

När kan man börja träna efter förlossning?? Vilka övningar rekomenderar ni? Har en väldig svank, vilka ryggövningar är bra ? När kan man börja gå långa, relativt snabba promenader?

Se svar

Frågan ställdes av Josefine91 6 år