11 maj2012
4
Av glasflickan · 6 · 573 visningar · gillad 0 gånger

vill inte träna nacken....

Varför vill inte pojken min träna nacken när han ligger på magen? Fattar inte det. Han kanske inte fattar vad jag vill att han ska lyfta på huvudet? När han ligger på mage så vrider han huvudet upp åt sidan mot taket om ni fattar, och lyfter på armen som om han vill vända på sig. Fattar inte att man ska skuta emot med armarna. Men trotts detta känner jag att han blir starkare och starkare i sin nacke. Kan ju nu dra upp han till sittande i hans armar och känner att han hjälper till och drar när jag drar. och när jag håller honnom mot mig och sitter lite lutad så kan han ju lyfta upp huvudet.  Känner att jag kanske är lite för orolig. 

han är så söt när han ligger på filten på rygg och sprattlar. Ser ut som om han är nära på att kunna vända sig till magen. Det ser rätt nära iaf. 

Men han är ju bara tre månader cirka. blevtre månader den andra.

 

Kommentarer

Av Soetnos · 9 år sedan ·
7
Prövat att lägga honom på mage på skötbordet och du ställer dig på knä så han kan se ditt ansikte? Kan vara värt ett försök :)
Av glasflickan · 9 år sedan ·
4

Ja det kan jag ju testa i morgon :)

Av Soetnos · 9 år sedan ·
7
Våra små är nästan lika gamla , min Lucas blir tre månader idag :) har din son börjat skratta än? Jag väntar på att få höra honom flina när han är vaken.. Han gör de rätt mycket när han sover nämligen! Haha :)
Av Sanna_ungmamma · 9 år sedan ·
5
Du behöver nog inte vara orolig:-), min lille kille blir 3 månader den 19 och nu i söndags fick jag höra honom skratta på riktigt för första gången och nu gör han det varje morgon,är så härligt när dem små skrattar o ler,känns ända in i själen:-)
Av SaganSomBlevSann · 9 år sedan ·
5
http://teskedinfo.blogspot.com/2010/03/utvecklingssprang-trots.html?m=1 en hjälpsam sida om alla språng! Plötsligt så gör han det- och då provar han hela tiden! Har du provat leken att hålla en skallra eller leksak blickstilla framför honom och sett honom försöka anstränga varenda liten muskel för att lyckas greppa den? Det tyckte jag var jätteroligt med Thule. Man ska sluta när de blir frustrerade och hjälpa till att lägga leksaken mjukt i handen när de nått fram. Snart rullar han och ålar överallt och då undrar man var den pyttelilla bebisen tog vägen...
Av pashmak · 9 år sedan ·
2

du behöver inte vara orolig.. alla barn är så olika. Min kompis fick sin dotter 6 dagar efter mig och hennes dotter var helt slapp  i kroppen och helt lealös och ville inte lyfta på varken armar eller ben och var inte alls lika stark som min son.. Nu när de är (snart) 5 månader så står hennes dotter nästan helt själv och sitter helt själv utan stöd medan min son inte kan sitta alls och bara ranglar och inte ens vill stå på benen (de bara viker sig under honom) så.. tänk inte så mycket på d.. men vill du träna så finns d 2 bra knep som jag testat för att stärka min sons nacke. Det ena är att du tar en leksak som låter och så lägger du dig själv på mage så att du har ansiktet mot hans ansikte så skramlar du med leksaken så att han ser både den och liksom in i dina ögon.. då kommer barnet att sakta korta stunder försöka att lyfta och se på dig och leksaken. Sen måste du byta leksak emellanåt för barnen är smarta och tröttnar på samma leksak om du kör den många dagar i rad...

en annan sak är att skaffa en liten spegel som står å fot.. finns att köpa i leksdaksaffärerna,. vi köpte en med hjul på sidorna och så en spegel i mitten.. den ställer vi framför vår son när han ligger på mage då sträcker han på huvudet och tittar på den spännande bebben i spegeln =))) 

Lycka till =)

 

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar