09 jul2016
5
Av johannas86 · 6 · 548 visningar · gillad 6 gånger

Välkommen till världen!

Äntligen hände något! Igår kväll föddes vår underbara son! Och bråttom hade han också!!

Kl 20.30 fick jag rosa flytningar när jag va på toaletten. Trodde det återigen var ett falskt hopp så brydde mig inte så mycket om det. Kände dock att jag fick lite ont i ländryggen någon timme senare men inte mer än så. En timme senare fick jag någon enstaka förvärk som gjorde lite ont. Kl 22.00 började jag känna mig rastlöst och en stund senare klockade jag första värken. 22.24. Värkarna kom med mellan 1-3 min mellanrum redan från början och ökade snabbt i styrka. Ringde barnvakt kl 22.55 och vi åkte in till Ystad BB 23.10. Tar ca 45 min och nu skulle vi ut i ösregn och med massor med turister i trafiken. Värkarna kom hela tiden och gjorde fruktansvärt ont och kom så tätt att jag inte hann med. Började känna ett jäkla tryck nedåt och råkade även skita ner mig i bilen! Inte en chans att kontrollera kroppen alls. Den bara körde sitt eget race! Det va en fruktansvärd bilresa och jag fick lite panik och skrek. Känner när det är ca 2 mil kvar att jag måste krysta. Va en annan sorts smärta som man lättare kunde andas igenom men vi båda fick ju panik då vi inte kunde stanna och föda vid vägen. Tvingade mannen o ringa förlossningen o möta oss utanför med rullstol. Hade sånt tryck nedåt och bebisen va ivrig på att komma ut! Blev satt i rullstol och de sprang med mig till förlossningssalen. Hann knappt lägga mig på sängen innan jag krystade ut en perfekt liten pojke! Va nog inne på BB 30 sekunder innan han föddes, kl 23.53 den 8 juli. Haha herregud va fort allt gick! Lite för fort! Och helt utan smärtlindring! Vi fick en chock när de vägde grabben dock! 4720gram och 56 cm lång va han!! Men så lugn, snäll och nöjd! Vi är sååå glada! De ska dock hålla lite koll på om han behöver extra ersättning, förutom amningen, då han är så stor och ligger över BBs kurvor. Då kan han behöva lite extra mat. Trots att han e så stor så sprack jag ingenting! Vi är väldigt lyckliga föräldrar till världens finaste pågar! :)

Kommentarer

Av Lilla Bus · 7 år sedan ·
5

Så fantastiskt att det gick till slut så det inte hände i blen ,Ni hade änglavakt. skönt att resan är över u börjar ett nytt skede i era liv med det "lilla" underverket. stort stort grattis till er!

Av johannas86 · 7 år sedan ·
5
Tack snälla! Det va dem jobbigaste o mest intensiva timmen i våra liv men belöningen är desto större! Vi är hemma nu iaf o njuter av kvalitetstiden. Lycka till med din stundande förlossning! :)
Av Liiaaa90 · 7 år sedan ·
4
Oj, Det var snabba ryck, tur att ni hann fram och att allt gick bra! Stort grattis till lillkillen! :)
Av johannas86 · 7 år sedan ·
5
Tack så jättemycket! :D Haha verkligen! Förstår inte hur vi hann in egentligen haha ;P tack än en gång ;)
Av jolenelarsson · 7 år sedan ·
3
Ojojoj! Grattis! Är det andra barnet för dig?
Av johannas86 · 7 år sedan ·
5
Tack!! Nä det va tredje barnet, så nu har vi 3 underbara pojkar :D

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar