26 jan2014
5
Av elvan91 · 3 · 684 visningar · gillad 4 gånger

Utveckling och knyta kontakter

Ja jag är här inne då och då och kollar vad alla ni andra skriver och har för er ;)

Theon är nu 17 månader. han är en väldigt duktig pojk. han säger endast mamma fortfarande men jag är inte orolig över att han inte pratar, för det släpper närsomhelst.


Varför är jag inte orolig? Jo för att en kvinna sade att sålänge han FÖRSTÅR och visar TYDLIGT vad han vill ha, så är det ingen fara.
Han är jättetydlig och förstår jättemycket. 
Vi åt köttfärslimpa med potatis, sås och lingon och theon reste sig upp, gick fram till mig och pekade på mitt lingon, jag hade glömt att lägga upp lingon på hans tallrik! Så när jag gjorde det så gick han nöjt tillbaka och satte sig igen och började äta (just idag åt vi vid tvn då det var junior masterchef) ;) då åt vi vid hans lilla bord och stolar haha.

Theon har, som många av er vet, en oengagerad pappa. 
Han hade skrivit att Theon är väldigt oönskad och han vill aldrig ha kontakt och han ska aldrig tala om att han har ett till barn med en annan - till sin familj eller någon han känner,
Jag har fått reda på att han har berättat för sina föräldrar och för sin syster om att Theon finns.
Theons faster kontaktade mig abrupt och ville direkt knyta kontakt med Theon och mig.
Vi sågs igår på leos lekland i Borås, jag, Theon, hans faster, hennes sambo samt deras barn - Theons första kusin Ellinore som är 7 månader.
Vi var på lekland i fyra timmar och bara umgicks.
Theons faster var så glad i Theon och lekte med honom och jag var en lycklig mamma, riktigt lycklig mamma som får chansen att ge Theon chansen att träffa faster!
Faster berättade även att Theons farföräldrar längtar till att träffa sitt barnbarn för första gången.Men de vill att fadern skall ta första steget.
Fadern sade då att han gör det om några år, varpå de säger att då kan dte vara försent! Då kanske Theon inte vill ha kontakt!

Så man märker att fadern faktiskt funderar på att ha kontakt med Theon, det gör mig glad med :) Men kommer aldrig att glömma att han sade att han är väldigt oönskad.... MEN alla kan få en chock, fullt förståeligt att han fick en chock och att han har hunnit tänka ut vad som hänt osv.

Efter gårdagen så fick jag ett meddelande av faster, hon berättade om hur söt Theon var, hur snäll och duktig och allt han är.
Nu har farföräldrarna bestämt sig, de vill INTE vänta tills fadern tar första steget, nu skiter de i honom!
Så vi har bestämt att jag ska åka upp med Theon om några veckor, sova över hos fastern med Theon och vi ska besöka farföräldrarna och bara umgås! :)

Jag är i ett lyckorus nu!!!!!
Så himla lycklig för Theons skull!!! Wow vilken känsla :')

En sak jag tycker är väldogt synd är att Theon har en halvbror (inte det som är synd) utan det som är synd är att han verkar inte fått den bästa möjliga utvecklingen.
Fastern berättade att barnets moder tycker att det är jobbigt att ha ett barn på golvet så varje gång hon inte höll i barnet så låg/satt/stod han i sängen hela dagarna. han har inte fått chansen till att utvecklas ordentligt. Han är 14 månader och fick en banan av sin faster, det var hans allra första fasta måltid. Han har ingen tuggteknik.... Han vet inte hur man tuggar så han sög på bananen....

Välling är hans måltid VARJE DAG i VARJE MÅLTID.....

Faster jämförde bröderna Theon och V då  det bara skiljer 3 månader mellan dem och hon sade att hon ser en JÄTTESTOR skillnad på pojkarna. Theon kan så mycket mer och V bör vara i närheten om de skulle låtit honom få chansen att utvecklas (och inte bara sitta i resesängen som inburad hela tiden......)

Nä men denna helgen har varit UNDERBAR. Älskar livet just nu, speciellt för Theons skull. Han får kontakt med sin fars sida!! Det bästa som kunde hända har hänt!! Tack vare theons faster som bröt muren mellan oss!!! :) Evigt tacksam till henne!! Hon vet inte vad hon har gjort! Gjort mig lycklig! :D
Fast de är väldigt lyckliga de med nu sade dem, att vi fått kontakt och att jag låter dem få träffa Theon (De är ju självklart!!!) Det är ju inte de som har gjort nåt fel! Det var ju fadern som "frös" ut oss...

Hoppas ni har haft en bra helg, ni själva kan ju lista ut om vi haft det bra ;)

Kommentarer

Av Meduzzza · 10 år sedan ·
5
Va härligt att läsa :-) Hoppas pappan också tar sitt förnuft tillfånga och tar kontakt. Att han inser vad han går miste om. :-) lycka till hos farmor o farfar när ni åker dit.
Av PaulineK · 10 år sedan ·
5
Men åh vad glad jag blir för eran skull! :D
Av HannaA · 10 år sedan ·
5
Åh vas härligt!! :D

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar