01 apr2013
4
Av Rookie · 2 · 423 visningar · gillad 0 gånger

Så här gick det till.... *långt*

Åkte in på inskrivning i onsdags, provtagning och samtal med narkosläkaren. 

Torsdagsmorgon (när barnvakten kommit) åkte vi in till sjukhuset. Fick ett rum på förlossningen sålänge så jag kunde byta om och försöka slappna av, skulle åka ner på operation kl 8.45. När tiden börja närma sig fick jag kateter och rullades ner. 

Mannen fick gå och byta om till sjukhusets sterila kläder medans jag fick nålar, dropp och ekg plattor. Var relativt lugn nu, gjort det förut så visste vad som skulle hända, var dock nervös för ryggmärgsbedövningen då den gjorde så jäkla ont förra gången. Så när narkosläkaren kom var jag inte så tuff men kände inte sprutan alls denna gången. Bedövningen verka fort och operationen började....

...Förra gången var jag totalbedövad från bröstet och ner, kände absolut ingenting. Denna gången kände jag ALLT!!! Det gjorde inte ont, jag hade ingen smärta, men jag kände vad de gjorde, kunde säga när de skar, när de klippte, kunde peka ut exakt hur djupt de var och var på magen de jobbade. Jag kände när jag var helt öppen och kände hur de flytta runt i magen för att hitta bebis, kände hur de drog henne och hörde hennes skrik när hon var ute, sen blev det konstigt...

...med förra dottern stanna allt upp en stund när hon kom ut, alla gratulera och titta på henne innan de återgick till arbetet med att lappa ihop mig..

..denna gången "slängde" de dottern till BM börja öka takten på sitt prat och sitt jobbande, mer dropp sattes in, de pratade om mängder och vätska och jag blev bara så trött.. Mannen som nu satt och höll dottern hos mig börja låta orolig och jobba för att försöka hålla mig vaken. Lyckades hålla ut  =) 

De berättade sedan att jag förlorat 1.5 liter blod när hon kom ut. Fick se henne när hon kom ut, såg att hon hade mkt fett, även BM påpekade att hon sällan såg så mkt fosterfett.. 

P.g.a blödningen tog OP lite längre tid och jag har en förmåga att släppa bedövningar tidigt så kände att jag kunde vicka på tårna tidigt. Även nu kände jag allt, hur de drog i alla lager för att kunna sy ihop delarna osv.. de berättade sedan att jag var väldigt stram och oelastisk så fick små blödningar.. 

När de nästan var färdiga informara jag om att jag hade full rörlighet i mina ben och när vi var färdiga kunde jag själv ta på mig byxorna på operationsbordet.

Kort stund på uppvaknandet så jag kunde mysa med bebis och ge henne lite mat.. 

P.g.a blodförlusten var jag mkt trött och kunde inte göra mkt, blev yr i huvudet och fick tjut i öronen av att sitta på sängkanten och var ganska blek... Undere kvällen/natten fick jag så ont i magen, blev inte bättre av smärtstillande (inget hjälpte) läkaren kom in och kände och klämde på mig (AJJ).. samt kolla magen på UL för att se så jag inte fått någon mer blödningen eller ngt, det hade jag inte med mina tarmar hade svullnat upp och slutat arbeta.. Så fick morfin och dricka ngn sörja som skulle sätta fart på magen samt katrinplommonjuice, Kunde sova några timmar på natten och var bättre på morgonen, då kunde jag resa mig så vi tog ut katetern och jag kunde gå och duscha. 

Piggna fort till under dagen så min man kunde köra hem och hämta den stolta storasystern och jag kunde mysa med bebis...

I lördags åkte vi hem, lite högt infektionsvärde men de släppte hem mig.. Dottern är en lat hungrig typ.. som ser ut som en kopia av sin mamma, den andra dottern är pappa upp i dagen...

Kommentarer

Av jojis · 10 år sedan ·
5
Grattis till dottern! :)
Av jvsm · 10 år sedan ·
5

Jobbig dag men vilket fint resultat! Hoppas det läker fint nu och du slipper snurr av blodförlusten. 

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar