28 okt2008
0
Av veronican · 0 · 550 visningar · gillad 1 gånger

Rädsla inför förlossningen

Hmz, var på föräldrarutbildning ikväll. Kommer därifrån med blandade känslor. Jag känner ett starkt obehag inför förlossningen. Inte för att jag är rädd för smärtan utan jag får panik känslor och illamående när jag tänker på hur utlämnande det kommer att vara. Jag känner bara ett starkt NEJ, jag vill inte att främmande människor ska undersöka mig regelbundet i mitt uunderliv, eller att de kommer vilja klä av mig när bebisen kommer ut för att den ska ligga hud mot hud.

Barnmorskan som pratade sa iför sig att där på bbsthlm så föreslog de att man skulle stå upprätt och föda (tex på knä frammåtlutad i en säng) och när bebisen kommer ut så låter de den ligga på sängen tills man själv känner sig reda att plocka upp den när man orkar och känner för det. Hon sa att ibland kunde det ta flera minuter innan kvinnan kände sig redo att möta sitt barn. Det kändes lite lugnande för jag har en skräckversion att barnmorskan kommer tvinga ner mig på rygg och knäppa upp skjortan blotta mina bröst och lägga en blodig bebis där. Jag vill inte bli påtvingad! Jag vill ta allt i min egen takt!  Jag känner ett sånt starkt obehag att behöva blotta mitt underliv under förlossningen tex sittandes på en pall. Och ha en barnmorska mellan benen. Jag vill helst av allt bara vara hemma med min man och klara allt själv.

Barnmorskan sa att man måste släppa kontrollen även fast det är en utlämnande situation. Jag känner att jag inte klarar det. Jag kommer börja gråta och få en massa panik. Detta trodde jag inte om mig själv, Herre gud, det är väl inte värre än att gå till gynokologen har jag alltid tänkt. Men nu.... Jag är livrädd

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar