27 apr2012
4
Av Nilsson579 · 4 · 568 visningar · gillad 0 gånger

Pott träning!!

Min dotter är 2,5år och nu håller vi på med pott träning på helt tid, det tråkiga är att de på dagis inte är lika engagerade. Hon är jätte duktig ibland och ibland glömmer hon bort sig. När hon sitter i soffan får hon sitta på ett kisse skyd och det blir trosor och byxor som får hand tvättas. Jag hoppas på att hon blir blöj fri till bröllopet i juli. Är lite orolig att när bebisen kommer att hon kommer gå tillbaka med till blöjan. Jag känner att det är jobbigt att påminna ; är du kisse, kom ihåg pottan osv men ändå så kissar hon på sig ibland. Det hade varit toppen om hon blev blöj fri för det är ju lite en ekonomisk sak och hade varit skönt med ett blöj barn istället för två. Hoppas att det släpper snart och att hon blir helt blöj fri utan olycker.

Kommentarer

Av juliet · 12 år sedan ·
3

var lugn jag tror barnen vill vara stora och duktiga med att ta bort blöja. iallafall dom jag stött på.men med trosor kan det kännas som blöja och lättare glöma sig. vi hade henne naken för det mästa för hon tyckte det var läskigt när det rann nerför benen.så hon var torr innan vi sa till på dagis. men så gjorde vi kanske ditt barn är annorlunda lycka till. Kramis

Av zemra · 12 år sedan ·
5

Tråkigt att de inte engagerar sig mer i förskolan, lite konstigt också tycker jag. Jobbar själv i förskolan och vi försöker ha ett bra samarbete med föräldrarna när de vill att barnen ska bli blöjfria. Är ju inte lätt för din flicka att lära sig när hon får olika signaler hemma och i förskolan. Tycker du ska ta ett samtal med de i förskolan igen och säga att ni tränar hemma och nu och vill att de hjälper henne när hon är i förskolan. De kan gå på toaletten med henne varje gång de är på toaletten med andra barn och så fråga lite extra under dagen om hon behöver kissa och förklara för henne att hon ju inte har blöja på sig och därför måste gå på toaletten. Självklart får de fråga henne flera gånger i början eftersom det är vanligt att även om det fungerar bra hemma, så är det många barn som i början utan blöja på förskolan, inte säger till när de behöver kissa. Lycka till :-)

Av Nilsson579 · 12 år sedan ·
4
Japp så tycker jag med, Jag har jobbat med små barn 1-3, jobbar nu med 6 åringen. Men när jag jobba med dem små så gjorde vi så, vi fick in det i rutinerna att fråga om de som pott tränandes om de behövde kissa. Kan själv klart förstå att det blir konstigt för dottern med om hon går med blöja på dagis och hemma bara trosor så blir det ju konstigt, för henne. Tar upp det var vecka att hon ska gå på pottan. Jag vill art hon ska bli blöj fri hon är ju duktig på pottan men vist det händer olycker men det är ju nu i början och om man inte börjar att träna och ta bort blöjan så blir hon inte blöj fri ;) hade varit skönt att bara behöva ett blöj bran :) Tack :)
Av zemra · 12 år sedan ·
5

Självklart händer det olyckor i början och ja, det händer ofta i förskolan. Dels för att miljön inte är samma som hemma, fler barn och pedagogerna kanske inte hinner med att fråga så ofta som de vill men också för att barnen lätt glömmer bort att säga till eller gå på toaletten när de är mitt uppe i leken, men det är sådant som händer och det får man ta. Är man en bra pedagog så har man den förståelsen för barnet när det händer olyckor och skäller inte på barnet för att det har kissat på sig utan visar istället att, oj det har hänt en liten olycka men det gör ingenting, nu tar vi av kläderna och sätter på nya torra. Barnet ska ju inte gå och må dåligt för att det har råkat kissa på sig och inte våga komma fram när det hänt, med tiden så känner ju barnet av att det inte känns så skönt med våta kläder och då går det av sig själv. Så länge det finns gott om extra kläder i barnets låda så kan jag inte se vad problemet är :-) :-)

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar