10 jan2016
4
Av Emmawetterholm · 0 · 374 visningar · gillad 0 gånger

Övervann rädslan att föda barn!

Denna graviditet är nu över och äntligen har vi fått våran älskade dotter! Mycket tårar och smärta men nu när hon är här känns livet så mycket lättare och bättre, nu när jag inte är gravid så mår jag så mycket bättre. Både hemsk foglossning så har fått ha bälte, tens och kryckor... Sen mått psykiskt dåligt för jag inte kunnat göra något alls för jag haft så ont hela tiden... Sen det som oroat mig mest för är förlossningen eftersom med sonen så blev de inte alls bra, blodförlust, hallucinationer, gick sönder mycket och sugklocka är lite av de så gjort mig mest rädd för hur denna förlossningen skulle sluta. Samt om hon skulle vara stor då min son vägde 4,5. Men fick träffa en aurora som tyckte jag skulle träffa läkare på spec Mvc så det gjorde vi 23 november om jag mins rätt. Vi pratade om igångsättning eller snitt men de skulle vi se hur de skulle bli närmare bf beroende på om hon va större eller "normal" så på de mötet skulle hon isåfall väga 3700 på bf den 7 januari enligt hans beräkningar. Så vi bestämde ett nytt möte den 28 dec för om jag ville kunde jag bli startad då om jag ville eftersom den 24 när jag va fullgången va jul och dagarna där efter lite dumt så fick vi tid för möte för att kolla hur stor hon är.

 
Under den månaden mådde ja inte bra alls, hade mardrömmar hela tiden och kunde inte sova alls inprincip. Varje förvärk gav mig ångest för de kunde ju betyda att jag va tvungen att föda utan att få ha mitt möte jag behövde ha... Men dagarna gick och äntligen hade vi vårat möte men denna gången med en annan läkare, faktiskt hon som förlöste min son med sugklocka. Lite kul faktiskt stt få ett ansikte på personen som slet ut min son, ne men va så borta när han kom att jag inte riktigt var vid medvetandet när han föddes så mina inte så mycket av vad som
Hände när han kom ut men nu vet jag iallafall vem det var som förlöste han.
 
Men vi kom överens om att jag faktiskt skulle pröva att bli igångsatt istället för snitt även om Lillan beräknades väga lite mer än vad den första Docktorn sa... Hon vägde enligt tul 4 kg 10 dagar innan bf. Och jag fick välja vilken dag jag ville att bli igångsatt på och såklart valde ja 1/1-16 så hon skulle fylla år 2016 istället för sist på året. Fick även beviljat att få Eda tidigt så jag Inte missade den. Fick även se Lillan i 3D på tul vilket va supercoolt! Men igångsättningen skulle gå relativt lätt då ja redan va öppen 2 Cm så de va lugnande eftersom man hört att om man inte är mogen för igångsättning brukar de ta längre tid och bli lite jobbigare... Men hon lugnade mig riktigt bra. 
 
Och är så glad att jag faktiskt vågade föda trotts min rädsla! Jag gjorde de och de va de coolaste jag gjort! Fick en sån otroligt bra förlossning som alla borde ha nästan! Men skriver mer om förlossningen lite senare :) 

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar