10 apr2012
5
Av babalo · 7 · 642 visningar · gillad 0 gånger

Hur lång tid tog det för er att bli gravida igen efter missf

Nu har det gått 5 månader sedan missfallet snart.
Självklart tänker jag på det ibland - att vi skulle fått en bebis om ett par månader. MEN...det var en mening med det antar jag. Eftersom vi fick ett missfall så var det något fel på det barnet. Man får försöka tänka så. det VAR inte meningen den gången... Det var kroppens sätt att säga till att det här barnet inte var ett friskt, levnadsdugligt barn.

Nu äter jag inga p-piller. Men det verkar ta tid.
Varje månad så går man och hoppas och hoppas att det ska visa ett plus på stickan... Men än så länge så har det inte hänt något.

Ni andra som fått missfall - hur lång tid tog det för er att bli gravida igen?

http://www.livetmedskorpan.blogg.se
 

Kommentarer

Av maddan · 8 år sedan ·
5

Jag försökte inte bli gravid direkt efter. Det är för mig 3 år sedan mitt missfall. Men de säger ju att man har lätt att bli gravid efter ett missfall. Men självklart är det olika. Försök slappna av så blir det nog ett + snart!

Av Snigelmatte · 8 år sedan ·
2

Jag försökte inte heller bli gravid direkt efter. Blev gravid efter ett år istället. Har du koll på din ägglossning och har du regelbunden mens? Det låter trist att ha koll på ägglossningen och ha sex "för sakens skull" men det behöver inte vara så. Oftast har vi tjejer ändå mest lust runt ägglossning så det behöver inte vara en "pina" att ha sex hyfsat ofta (varannan dag) en vecka runt ägglossningen. Ägglossningsstickor kanske? För att pejla in när du brukar få ägglossning i alla fall, så vet du det :) 

Av skrutteeen · 8 år sedan ·
5

För oss tog de typ två månader, fick ett mke tidigt missfall (stora plötsliga blödningar som inte gav upp..) Sen andra gången tog de sig o behöll sig kvar, är nu i v 22 :) Lycka till!

Av Teilani · 8 år sedan ·
2

För oss tog det 4 månader att bli gravida efter vårat missfall, tyvärr blev det missfall igen.

Jag förstår hur du känner dig, man vill så gärna och det är skitjobbigt att få reda på att man är gravid för att sedan få det ryckt ifrån sig. Även om man vet att det inte finns något man hade kunnat göra för att förändra utgången så tänker man på det.

Tycker det verkar som om du har en bra inställning till det i alla fall. Nu vet ni ju att det finns både spermier och ägg och att dessa kan mötas! Vilket ändå är mycket mer än de som försöker länge utan något resultat alls. Ni vet att ni kan det är bara en tidsfråga!

Hoppas att det går bättre för er nästa gång och att ni inte behöver vänta så länge till!

Av Annica91louise · 8 år sedan ·
3
Det tog för mig ca 5 månader att bli gravid igen efter att ha fått missfall. Kändes som evigheter. Ge inte upp hoppet, snart har du en bebis i magen igen. Lycka till! Kram
Av emmbe · 8 år sedan ·
3

Som du vet så blev jag gravid efter första mensen efter mf förra gången, alltså ca 2 månader efter mf. Nu blev jag gravid 3 månader efter att vi började försöka och slutade med minipillrena. Nu har vi nog ganska hög fertilitet i vår familj iofs men jag hoppas verkligen att Melody får ett syskon snart. Jag provade ägglossningstickor denna gången fast lyckades aldrig få positivt på dem innan de tog slut och sedan körde vi bara på vanlig "mensmatte". Stor kram vännen! *håller tummarna*

Emma

Av babalo · 8 år sedan ·
5

tack för alla kommentarer... Det är bara att fortsätta försöka! Jag är mest nyfiken på hur lång tid det tog för andra. Men det är ju väldigt individuellt. Vi har inte kört med ägglossningstest utan bara räknat oss fram till när det borde vara på ett ungefär :)
Man vill ju undvika att man ska ha sex bara för sakens skull så vi har haft sex när vi har haft lust, men mest hoppats på turen ;) 

Jag hoppas att det tar sig snart. Ni får hålla tummarna :)

 

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar