22 maj2013
5
Av maddeN92 · 10 · 1435 visningar · gillad 5 gånger

Hatar arbetsförmedlingen!!!!

Det var precis som jag trodde! Arbetsförmedlingen vill sätta mig på ännu en ny aktivitet! Antingen en praktikplats som jag verkligen inte skulle orka med som höggravid eller på en utbildning som jag inte ens kommer hinna gå klart... Jag blir så förbannad!! Är det meningen att jag ska föda på aktiviteten eller vad fan är de?!

Kommentarer

Av Missmadde · 10 år sedan ·
7
Vet hur det är med Af. Just därför jag tagit ur föräldrapenning från 1 maj. Har bf. 24 juni och skulle aldrig orka med att jobba eller studera nu. Blir dock färre dagar med lillen sen men vad ska man göra? Försök i första hand att bli sjukskriven. Annars får du kanske göra som jag om du känner att det verkligen inte fungerar.
Av MammaTillWilde · 10 år sedan ·
4

Menar inte att vara elak nu, men är man gravid får man ofta bita i det sura äpplet och försöka.. Jag jobbade till v36 med foglossning och även ett tung jobb. Jag hade städnigt ont i ryggen och svullna ben och fötter och kämpade gott, för de visar sig bra sen efteråt när man söker jobb att man ändå försökt trotts smärta och graviditet. 
Det ger bra meriter :)

Av LindaMaria · 10 år sedan ·
5
Som MammaTillWilde skriver - många jobbar ju in i det sista, eller iaf till vecka 37-38, och med många jobb klarar man det. Vänta och se vad det är för aktivitet de tänkt till dig. Annars kan man plocka föräldradagar från vecka 32 om man inte vill jobba (och inte är berättigad grav.penning eller sjukskrivning). Vad var tanken att du skulle göra annars fram till bf? Hoppas allt blir bra!
Av maddeN92 · 10 år sedan ·
5

Jag har faktiskt redan försökt . avslutade nyligen en annan aktivitet som inte var så värst krävnade men det var nog jobbigt. bröt ihop flera gånger under den tiden för att allt bara blev för mkt för mig. Men så klart så är det bra om man försöker, men de tycker jag att ja redan har gjort .

Ja jag har väl funderat oxå på att ta ut föräldrapenning tidigare. de dumma är att jag går på soc å måste ta ut alla dagar i veckan , så alla dagar kommer ju försvinna jättefort :/ 

Av MammaTillWilde · 10 år sedan ·
4

Men du, vad säger soc om att du inte klarar att jobba då? Dom kanske kan vara snälla och låta dig gå hos dom trots att du inte gör något hos af? 

Eller att du kommer överrens med af att du bara gör kursen i 2-3 dagar i veckan, för att du inte klarar mer? 

Försök förhandla med dom och berätta hur du mår, eller gå till en läkare och försök bli sjukskriven?

Av mira_l · 10 år sedan ·
5
Jag har sagt till ams att dra åt helvette haha så jag får stå mitt kast utan den lilla inkomsten men kan ju få jobb på egen hand men nu vill jag bara vara ledig fram till förlossningen. Man gör det som känns bäst och måste du ha de pengarna får man bara slava som dem tror är det bästa för dig. Fruktansvärt okunniga och så dåliga reglage dem har det är inte sant...
Av maddeN92 · 10 år sedan ·
5
Ja jag ska försök prata med dom igen! Men för att få pengarna från soc måste jag ha sjukintyg om jag inte kan gå på af, så de är så mkt som ska behövas göras ! XD Men ska försök lösa de på bästa sätt! Ska även prata med min bm om vad hon säger! Ja dom kan dra åt skogen xD
Av HES · 10 år sedan ·
5

Se till att prata med läkare snarast, jag blev sjukskriven 25% i vecka 30, hade återbesök hos min läkare en knapp månad senare och jag frågade om det fanns någon möjlighet att bli sjukskriven 50% då jag hade problem att stå upp 6 h i sträck. Min läkare sa att det är YTTERST sällan man får sjukintyg så nära inpå BF, då ska man ha ex fibromyalgia, reumatism eller liknande sjukdomar i botten.

Jag fick bita ihop fram tills vecka 39 då jag sa tack och bok och började ta ut mina mammadagar. Hoppas du hittar någon lösning!

Av maddeN92 · 10 år sedan ·
5
Det ska jag absolut göra! Tack:)
Av mammaNadja · 10 år sedan ·
4
Jag pluggade fram till v38 när jag va gravid. Det går om man bara hitta styrkan. Sen fick jag i v 39 så hann inte vara hemma så mycket där i mellan

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar