21 aug2013
4
Av Empalizer · 2 · 546 visningar · gillad 5 gånger

Då va det igång....

Okej, jag vet inte riktigt i vilke ände jag ska börja i.

Jag börjar med igårkväll. Såg någon här inne som skrev om Ullared och tog upp det med min sambo och hade det som förslag för att vi inte har den bästa ekonomin och att vi skulle kunna tjäna på det. Eftersom att vi bor en bit därifrån sa jag även att vi kanske skulle kolla upp vad det kostar att sova där en natt och så förslog jag även att vi kanske skulle ta bussen ner istället för att åka bil. Eller i alla fall kolla upp vad det kostar. Sova där kunde vi göra men han skulle pronto ta bilen för det ville han. Jag tänkte mest på kostnaden att vi inte skulle behöva stanna och tanka 24 gånger ner och 24 gånger upp då bilen drar en hel del. Lite som jag är började jag då skämta med han å sa att vi borde nog ta en av de största stugorna. För den hette ju shopping stugan. Det fattade inte han och sa "aa men det är ju inte du som ska shoppa till dig själv" det har jag riktigt aldrig påpekat eller att det va det jag menade. Det var mest ett skämt. Då sa ja men vi behöver ju köpa det mesta där nere som kläder och saker till lillen. Då kläcker han ur sig men den behöver ju inte riktigt 100 plagg, inte ens jag har 100 plagg. Då sa jag men vet du hur mycket kläder en liten behöver? Man behöver byta kläder rätt så ofta, den kan bajsa ner sig spy osv. Då säger han aa då får du väl tvätta oftare. Det var incident nummer 1 under gårdagen. 

Incedent nummer två va när vi började diskutera lån och lägenhet. Vi kommer nog inte komma överrens om lägenhet. Jag sa att vi kan inte köpa en lägenhet som är allt för gammal heller med tanke på att han är allergisk och har astma osv. Minsta lilla mögel så känner han av det och kan inte vara där och han får inte tillräckligt med luft om det är för varmt så försökte förklar för honom att vi kan inte ta första bästa utan vi måste se så att allt är okej och att han kan vara där utan att han känner av nått. Då börjar han med, vi kan inte köpa en lägenhet med ett nyrenoverat kök, det är det som drar upp priserna. Då sa jag att jag vägrar ha ett kök med en spis från medelåldern då jag har sett en 2:a som såg ganska rutten och skadad ut. Vi själva skulle behöva renovera hela lägenheten och det har vi heller inte råd med. Det tar inte slut här....

Incident nummer 3, jag sa vi skulle ju kunna ha som dom med möblerna och sedan kan barnet få ha sovrummet, så kan vi ha en bäddsoffa bara. Då säger han jag vägrar bäddsoffa, vi ska ha en säng. Då ifrågasätter jag vart han tycker att vi ska ha den sängen. Då är vardagsrummet stort och då kan vi sätta upp en vägg för det är jättesimpelt. Hur vet han det? Är han snickare? Eller så sätter man bara upp draperier säger han. 

Vi somnade på varsinn sida av sängen. Där kände jag att vi kommer inte komma överrens om nått... Hur ska han förstå att vi har inte 2000000 så att vi kan köpa en lägenhet och sen en del möbler? Fast när vi vakna imorse va vi faktiskt vänner. 

Sen har jag funderat på hur jag ska berätta för min farmor och farfar och mormor och morfar att jag är gravid. Jag har läst några olika ideér som några har haft men kan någon skriva några fler? :) 

 

Kommentarer

Av pygmepuff · 10 år sedan ·
5

Det där med eget rum till  barnet behöver man inte tänka på första året iaf, blir ju ett jäkla massa spring på nätterna isf. Enklast är att ha bebisen i sängen alternativ i spjälsängen bredvid sin säng. Vi bor i en 2½a och har andra barnet på g :P Bodde i en 1½ när första barnet kom.
  

=)

Av Empalizer · 10 år sedan ·
4

Jo så jag har tänkt, men vill inte bo i samma lägenhet i 1 år för att sen flytta för att den lilla ska få ett eget rum, tänkte in i framtiden och inte direkt, Hon/han kommer ju självklart sova inne hos oss till en början :) 

Tack för ditt svar :) 

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar