05 jul2012
5
Av madde70 · 3 · 467 visningar · gillad 2 gånger

citalopram..

Usch så tråkigt det känns nu:(Jag har ändå mått hyfsta bra under graviditen(brukar må skit när jag är gravid)nu menar jag psykiskt.Eftersom det börjar närma sig förlossningen så vill jag ju trappa ner på mina citalopram eftersom jag vet att barnet kan bli påverkat vid förlossningen,andningssvårigheter,svårt att ta bröstet osv.Det är information jag fått först vid den här graviditeten.När jag väntade tvillingarna så fick jag ingen information alls fast det var då jag fick tabletterna utskrivna.Det var nått in i helvete fel av dom tycker jag,så när tvillingarna kom ut så stod läkaren beredd och sprang i väg med dom för den saken skull:(och jag fattade ingenting..Nu har jag därför trappat ner på mina citalopram och känner att jag börjar må skit,usch vad tråkigt..Nu skall jag inte sluta helt för jag vill ju må bra så klart.Nu läste även min man att man inte skall amma när man äter citalopram.FAN FAN FAN det vill jag ju..

Kommentarer

Av LindaMaria · 11 år sedan ·
5
Jag läste nu i FASS att det är mycket lite som går över och att ingen eller liten påverkan har setts hos barnet. Det är väl lite beroende på vilken dos man tar kan jag tänka mig, men ta upp det med din läkare - jag tror amningens alla fördelar uppväger eventuella nackdelar. Man råder ju rökande mödrar att amma ändå då deras mjölk ändå är bättre för barnet än ersättning (inte för att det är bra för barnet att mamman röker - det är det inte! Men bättre än ersättning bara ;) Du kommer nog kunna amma om du vill det :)
Av madde70 · 11 år sedan ·
5

Tack snälla LindaMaria..

Av juliet · 11 år sedan ·
3

det är så lite som går över i modersmjölken och vad nytta gör den för dig?? du får väga för och emot men i sverige så säger många som inte nödvändigtvis behöver ta att är man gravid så ska man inte ta medecin men det är skitsnack det finns ingen forskning på det bara och då säger man nej för säkerhetst skull.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar