22 apr2016
4
Av Liiaaa90 · 7 · 559 visningar · gillad 2 gånger

Barnvakt?

Var hos mamma förut på kalas för hennes sambo som fyller år idag. Kom in å prata på att M (min sambo) ska ut imorgon, med ett par gamla arbetskollegor, först ska han på förfest hos en tjej och sen har de bokat bord på ett ställe (denna info är helt onödig). Deras respektive är medbjudna, min mamma sa då "meen vad synd att vi är bortbjudna annars kunde ju vi va barnvakt så att du kunde bli med".. Aldrig att jag skulle lämna bort min 8 månaders för att jag ska gå ut, tycker det är alldeles för tidigt! Jag tycker att W minst ska ha fyllt ett år innan jag börjar fundera på barnvakt.. Om ens då. Ska att krävas att jag ska göra något VÄLDIGT viktigt där W verkligen inte kan bli med för att jag ska lämna bort han.. Och för att lämna bort för att egentid med partnern? NEEJ, varför? Det kan vi ha när W somnat! Likaså med att ha barnvakt för att gå ut å roa mig? Absolut inte! Väljer hellre en myskväll med William än en utekväll! ❤ Det var mina åsikter, nog med dom. men vad tycker ni? När tycker ni att man kan lämna bort barnet/barnen? Finns det någon typ åldersgräns?

Kommentarer

Av Richter93 · 4 år sedan ·
5
Jag lämnade bort Svea första gången runt 8 dock bara i 2 timmar då mamma ville ha henne. Men gick inte en sekund utan att jag saknade henne. Men tror att det är lite nyttigt att lämna iväg dom så där någon timme oxå just för sen lär han /hon ska börja på dagis så blir det lättare att skola in. Svea älskar att bara hos sin mormor nuera och har vart där mycket sen ja hon va ca 16 månader då jag fick jobb. jobbade varannan helg och då sambon jobbar natt och kom hem kl ca 7 och jag började kl 8 så måste han få sova lite så hjälpte mamma till under tiden jag va på jobbet. Men det har gjort att lämningen på dagis mm har gått så lätt :) Men jag skulle oxå välja en hemmakväll med familjen en en ute kväll. :)
Av Liiaaa90 · 4 år sedan ·
4
Jo, det kanske är nyttigt egentligen både för barnen och föräldrarna, Men jag tycker ändå det känns så tidigt liksom och jobbigt. Jobbar man så som ni så är det ju svårt att inte ha barnvakt, så då är det ju en helt annan grej:)
Av JennyBacklund · 4 år sedan ·
5
Min son var 4 månader när jag och min sambo va ute och käkade och tog några drinkar. Hon va hemma hos oss och passade honom. Vi kom hem vid midnatt. Då sov han och vi tog över. Det var 5 välbehövliga timmar för oss. Man är trots allt inte bara mamma och pappa. Sov borta gjorde han hos svärmor när han var över 1 år. Jag har lite svårt att be om hjälp med barnvakt. Jag ser barnen som mitt ansvar och om någon ska passa sonen så ska det verkligen vara något han inte kan vara med på. Men han älskar verkligen att vara Messing farmor och faster. Så de ber om att få passa honom nu. Lillasyster är 2 1/2 mån så henne har jag inte ens lämnat med sambon, mer än när jag har duschat. Haha!
Av JennyBacklund · 4 år sedan ·
5
Sen är det ju väldigt individuellt de där.
Av Liiaaa90 · 4 år sedan ·
4
Kan säkert va bra som sagt både för oss och sonen men jag skulle inte kunna lämna honom, skulle tycka det vore jättejobbigt! Vill inte veta hur det kommer bli när han börjar på dagis och jag jobba:o Svårt det här tycker jag..
Av Richter93 · 4 år sedan ·
5
Det är jobbigt i början men tror man måste släppa taget jag grät som en tok när min mamma tog Svea första gången i bara 2 timmar :O Men sen skickade dom lite bilder på när dom satt ute och fikade och hade det bra då kändes det bättre :)
Av Liiaaa90 · 4 år sedan ·
4
Å samtidigt så måste väl nångång vara den första.. Men just nu kännns der bara som min lille snosbebis, fast han börjar bli så stor.. Men ni menar alltså att jag ska börja släppa lite på mina starka åsikter? ;)

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar