25 dec2012
5
Av elhamebadi · 9 · 670 visningar · gillad 0 gånger

Att följa BVC:s råd eller inte.

Vår lilla tjej har varit så svår att lägga om kvällarna. När det var som värst såmfick vi gå med henne i bärsjalen från 19.00-02.00. Med tiden har det gått bättre men att vagga henne i minst en timma på kvällen har hört till vår kvällsrutin. Ja i alla fall tills nu. En kväll blev jag så trött. Sambon var borta över natten och jag hade vaggat Elda i två och en halv timma. Hon var trött, men på relativt gott humör i alla fall. Blev så trött och la ned henne i spjälsängen på mage. Tänkte att hon får ligga där en stund så jag får samla krafterna. Hon hade nappen i munnen och lekte lite med dem andra napparna som var där. Efter en kort stund blev det tyst och hon sov!!! Efter denne incidenten har vi lagt henne på mage vid varje sov tillfälle och hon har totalt däckat! Ingen vaggande, ingenting! Tänk om vi hade kommi på detta tidigare. Visst...tycker själv att det känns ganska olustigt att lägga ett spädbarn på mage när dem inte kan lyfta nacken. Men när dem kan det så bör det väl inte vara någon större fara? Ibland är det nästan så att BVC:s råd blir heliga så man inte vågar prova något annat. Till nästa gång så ska vi i alla fall prova magen tidigare. Nu kan inte livet bli mycket bättre. En nöjd unge som somnar av sig själv, äter mat, sover hela natten och är glad!

Kommentarer

Av Wildchild · 11 år sedan ·
5
Alltså det handlar ju om psd så är man inte så orolig för det så kan man ju göra som man vill. Jag ville aldrig ta nån risk så skulle själv inte testat det tidigt men alla gör vad som känns bäst!
Av jassi86 · 11 år sedan ·
2
Kan du inte försöka vända henne när hon har sovit en stund?
Av SaganSomBlevSann · 11 år sedan ·
5
Vår BVC sa att när de kan vända sig själva är det inget bekymmer längre, och vår kille kunde inte sova annat än på mage. Vända honom var det inte tal om, då skulle vi aldrig få sova. Hon sitter ju själv så jag antar att hon kan vända sig också, och jag förstår din glädje och frihetskänsla, grattis! :-)
Av SaganSomBlevSann · 11 år sedan ·
5
Hon ser ju ut att vara 8/9 månader?
Av Olofsson579 · 11 år sedan ·
5
Som någon annan skrev när de kan vända sig själv från rygg till mage är det ingen risk längre för psd. Min dotter vände sig själv nr hon var 2 månader och jag frågade på Bvc om jag skulle vända tillbaka henne på rygg när hon sov. Och hon sa nej i med att hon har lakt sig så själv och kan vända sig själv är det ingen fara:) lycka till
Av beli88 · 11 år sedan ·
5

vi har alltid haft vår dotter ligga på mage för hon har tyckt om de från första början nu är hon nästan 2.5år. la vi henne på rygg så la hon sig iallafall på mage så de var ingen ide och lägga henne på rygg.

Av schuppit · 11 år sedan ·
5

Min dotter har sovit på mage sen hon var 2 veckor, det var det enda som funka. Nu kan hon somna på rygg men sover väldigt illa då och vaknar vanligtvis efter ca 20-30 min. Visst var man nervös i början men eftersom hon alltid låg med huvudet vänt så slappna man av efter ett tag. =)

Av Lindalindus · 11 år sedan ·
5
Vi använder andningslarm i sängen om det kan vara en idé , får mig att känna mig lite tryggare.
Av josefin91 · 11 år sedan ·
5

Min dotter har sovit på magen sen hon var två veckor, annars får vi en lång kväll och en dålig natt. precis som du sa, ibland måste man testa vad som gäller för just ens barn och inte lyssna på alla regler. När ja var liten fick man absolut inte sova på rygg tex.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar