24 maj2012
4
Av glasflickan · 3 · 400 visningar · gillad 0 gånger

Ändrad sömn?

Lilla pojken ville inte alls somna själv igår, Han kunde somna i famnen vid bröstet men så fort jag försökte lägga ner honom så vaknade han och blev ledsen. Han somnade när vi var ute och gick promenad med honom i vagnen  och sov en lite stund när vi kom hem. Men sen dög det bara att ligga vid bröstet. Vad kan vara felet. 

Kan ju inte vara för att det är för varmt då borde ju inte hjälpa att vara med mig? 

Innan har det fungerat att somna i sin egen säng vid 21 tiden. 

Får se hur det blir i kväll.  Kanske han sov dåligt på dagen för varmen och inte var tillräckligt trött. Hoppas det bara var att han ville ha närhet. Eller bara hungrig.  hummm så kompliserade små varelser bebisar är.

Kommentarer

Av Bumbi · 9 år sedan ·
5

Värmen gör min lilla tjej gnällig och övertrött ena dagen så att hon bara sover små pass och nästa dag sover hon jättemycket. Så visst påverkar värmen de små. Dessutom så vill de ha mat oftare för att de blir törstiga enligt min BVC sköterska nu när det är så varmt. Jag får ge min 4-månaders extra vatten och se till att badda med en sval hadduk då och då.

Men kan det inte vara en utvecklingsfas annars? Tycker min lilla har haft sådana perioder när hon vill vara nära hela tiden. Efter 1 vecka så är allt som vanligt igen :)

Av glasflickan · 9 år sedan ·
4

Ja han har velat äta mycket nu när det blivit varmare. Det gör ju ingenting om han vill vara nära men blir lite orolig när det ändras så snabbt. Sen när man själv är trött och så. Så tänker man ju oj han kanske har ont eller är något fel. Men nu på morgonen har han varit nöjdare. 

Av celieh · 9 år sedan ·
4

Det kan bero på saker som utvecklingsfas och det kommer och går titt som tätt. Vår son är snart 15 månader, alltid varit lätt att lägga, eller oftast. Men sen kommer det perioder då han inte alls vill sova i sin säng, det brukar gå över efter en vecka och allt är tillbaka till det normala.

Så det är bara att härda ut. Gör så gott ni kan, svalka om han är för varm, se till att han är ordentligt mätt osv, sen kan ni tyvärr inte göra så mycket.

Vi brukar dock aldrig lyfta upp vår son när han är lagd, då sitter vi på golvet brevid honom, tysta. Man vill ju inte uppmuntra de i onödan att vara vakna och till slut somnar han, även om det kan ta upp till två timmar.

Lycka till och hoppas att det ger med sig snart.

 

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar