Mer i kategorin Tester & Recensioner |

Bokrecension - Att vänta och föda barn

Titel: Att vänta och föda barn

Författare: Kitzinger, Sheila

ISBN: 9789100102067

Att vänta och föda barn av Sheila Kitzinger är en modern klassiker inom böcker för blivande föräldrar. Den gavs ut första gången i Sverige 1981, men har sedan dess omarbetats och utkommit i ny utgåva som är anpassad till dagens förhållande. Man föstår snart varför boken är populär eftersom den inte bara innehåller en mängd information, utan informationen presenteras dessutom på ett underhållande och begripligt sätt.

I väl strukturerade kapitel går man igenom graviditeten steg för steg. Man får följa fostrets utveckling från befruktning till förlossning, och vanliga åkommor och besvär under graviditeten, och vad man kan göra åt dem, behandlas relativt utförligt, utan att skrämma upp läsaren i onödan.

En ganska stor del av boken ägnar sig också åt förlossningen och hur man kan förbereda sig inför den. Även den blivande pappans roll tas upp och hur han kan vara till stöd under hela graviditeten.

Kort sagt en trevlig bok som bjuder på en hel del intressant och informativ läsning, även om den i vissa stycken kan kännas lite ålderdomlig trots ny upplaga.

Bli Mamma.se ger boken betyget 3 av 5.

starstarstar

Boken finns att köpa hos vår samarbetspartner, Bokus.se.

Rekommenderat

Hur använder man Angelsound ultraljudsmonitor?

Det har blivit allt vanligare att man under graviditeten skaffar sig en ultraljudsmonitor för hemmabruk, för att i hemmets lugna vrå kunna lyssna på bebisens hjärtljud. Det är dock inte alltid så enkelt att lyckas, och det är vanligt att man gör fel, eller helt enkelt har för höga förväntningar ... 11

Det finns 0 kommentarer till denna artikel

    Skriv en kommentar


    För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

    Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.