Inloggade medlemmar: 840 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Grupper och forum

Grupper » Vill bli gravid... » Någon mer än jag som kän...

Någon mer än jag som känner press kring graviditet från sina närmaste?

8 dagar sedanSvaraCiteraRapportera 87

Hej!
Jag och min man har varit tillsammans i snart 11 år nu och redan för flera år sedan så började folk påpeka att det borde bli dags att skaffa barn.
Vi har av olika anledningar inte känt oss redo tidigare men nu när vi gör det och dessutom har börjat att försöka så vill vi inte berätta för någon därför nästan ALLA i vår omgivning frågar oss om barn.

Vi har tagit upp problemet flera gånger men de fattar inte riktigt vilken press de sätter på oss.
De frågar hela tiden om vi har något att berätta, om det är något på G,om vi börjat försöka, när ska jag gå på mammaledighet, när mamma & pappa får bli morföräldrar osv.

Dessa frågor gör framförallt mig sjukt stressad.
Jag önskar att jag kunde berätta för alla att vi börjat försöka men är rädd att de bara skulle vara på oss ännu mer då, för att få veta hur det går osv.
Är det någon mer än jag som har eller har haft det här problemet?
Hur tänker/gör ni?

Ya Ting

Postad för 4 dagar sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Någon mer än jag som känner press kring graviditet från sina närmaste? Hej! Jag känner igen mej lite fast på mej ligger pressen ist på att det är väl dags för en flicka (har 3 pojkar). Jag vill jättegärna ha en flicka men man kan ju inte välja.. Så vi har valt att inte säga något till våra familjer alls om denna graviditeten är i v 11 nu.. Så känner ni att ni inte vill berätta så låt bli tills ni blivit gravida och gått förbi riskveckorna:)
Mamma till 3 pojkar Dylan, Elvis och Elliott♡ Får se när det blir en till;)
Postad för 13 timmar sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Någon mer än jag som känner press kring graviditet från sina närmaste?

Åhh då håller jag alla tummar för att ni får en liten tjej nu!
Jo jag känner också att jag vill vänta men samtidigt så sitter jag nästan och hoppas på att jag ska vara gravid nu (skulle fått mens idag men än så länge har inget kommit)
så jag kan få ge mina föräldrar något babyplagg i julklapp.
Skulle vara ett så roligt sätt att berätta för dem men samtidigt så vill man ju som du säger vänta tills riskveckorna har passerat.

Ya Ting

Postad för 8 timmar sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Någon mer än jag som känner press kring graviditet från sina närmaste? Tack du:) ja va kul!:) men jag fick höra av min bm att har man typ gått förbi v 6 så hjärtat börjat slå så har missfallsrisken minskat redan där så skulle du nu vara gravid (peppa peppa ta i trä) så skulle det nog inte vara nån fara;) vi har tänkt göra något liknande fast med min mans bror o hans tjej dom ska få ett kort där dom kommer bli tillfrågade om dom vill vara gudföräldrar till lilla bebis:) men jag vill oxå vänta lite med att berätta för dom då jag vill veta om det är en eller 2 i magen haha något jag fått för mej men absolut inte säkert att det är det men vi ska göra kubtest den 27e så blir perfekt innan nyår:) när ska du ta test?:) du måste berätta när! O om det va positivt! Lycka till:)
Mamma till 3 pojkar Dylan, Elvis och Elliott♡ Får se när det blir en till;)
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne