När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 685 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Grupper och forum

Grupper » 35+ & Gravid för f... » Passa in....

Passa in.

5 år sedanSvaraCiteraRapportera 5671
Jag vet inte om jag passar in här just nu :) Jag väntar mitt andra barn nu och jag är 43 år. Mitt första fick jag när jag var 40 år, så jag skulle kanske ha gått med då istället ;)
Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Passa in.

35+ var det :-) Måste alla kriterier uppfyllas? :-) Det är inte så mycket aktivitet här.. jag började tro att jag var själv här :-) Grattis!! När är det dags?

Själv är jag 37 (fyller troligtvis 38 innan första barnet föds), och enligt alla beräkningar är det 30 november som gäller (ca) :-)

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Passa in.

Hej! Kul se de händer nått här:) Jag fyller 37 i år o väntar som du Bella74 också mitt första,,

Hur har era graviditeter gått hittills? Jag är redan i v 35 (34+4) nu,,min bebis ligger dessvärre med rumpan nedåt fortf så ja börjar förlika mig med att göra kejsarsnitt,,hmm,,får se, hoppas han vänder sig snart:)

 

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Passa in.

Ekorren, du har ju snart din bebis! så spännande!! Eftersom jag inte har någon aning om sånt här men bebis kan kanske fortfarande vända eller? och du vet att det är en kille? :-)

 

Hittills har allt gått bra, UL har vi varit på och efter lite dramatik gick det ändå bra men usch vad en liten grej kan verka stort när man inte förstår (och inte får det förklarat ordentligt). Illamåendet är borta men hittills (18+6 så har en hel del kvar) har allt varit bra. :-)

 

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Passa in.

vet de e nära nu för min del,,galet spännande på alla sätt,,bli MAMMA,,hihi,,känns så super rätt! Mm väntar en pojke,,vi var/är så himla nyfikna på allt om bebsen så vi ville veta ALLT som gick att få veta,,hehe,,å jo han kan vända sig fortf,,hoppas hoppas men idag var vi faktiskt inne och fick en tid för ks IFALL han inte vänder,,så slipper vi stressa me de sen,,de kändes fint att de kunde planera in oss så öppet ändå.

18+6 då e du ju inne i de sk spökveckorna,,för att man inte känner sig så gravid längre efter illamåendet släppt å precis innan man börjar känna sparkar,,,sen börjar små fjärilsvingar virvla omkring därinne:D i vecka 20-21 tror jag det började kännas för mig.

 

Jo de små sakerna kan verkligen sätta en ur spel när det handlar om detta,,har aldrig varit så nojig som under graviditeten,,får man fråga vad det var som var dramatiskt i och med eran UL? 

 
Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Passa in.

Åh som jag längtar efter bebis jag (vi) med :-)  Jag tror jag förstår hur du kan känna dig!

Ja, lite så är det, jag har moderkakan fram så det dämpar tydligen det också, ibland om inte annat så inbillar jag mig att jag känner något, men kan inte 100 säga att det verkligen är så. Jag längtar tills jag får känna någ och jag vet att det är bebis.. inte bara tror!:)

Jadu, jag tror att det är fortfarande läskigt att skriva ner det men det hon såg på första RUL var några vattenfyllda (ryggmärgsvätska) cystor i hjärnan (på bebis). Det här förekommer hos 1% av alla barn och försvinner av sig självt (när barnet växer och kärlen blir större). Det påverkar inte funktionen i hjärnan på något sätt. Ingen vet varför dessa uppkommer eller varför de finns men ibland så finns de där.

Det här fenomenet uppkommer även hos en liten mängd av de barn som kan ha en kromosomförändring (framförallt trisomi 18, allvarligt barnen lever inte ens ett år i vanliga fall om de ens föds). I dessa fall upptäcker man andra avvikelser också. Det var inget sådant  hon kunde se. Hennes sätt att säga det och bara skicka hem mig utan någon mer förklaring gjorde att jag blev jätteledsen. Som tur är fick jag komma tillbaka nästa dag, fick träffa en specialist (bara det låter hur jobbigt som helst tyckte jag) som var en helt gudomlig läkare!!!! Han är min hjälte! Han började prata och förklara vad det här är! och sen gjordes en organscreening (tror jag) och han kunde konstatera att dessa cystor fanns (var inte stora) och Allt annat var normalt och inga andra avvikelser gick att se. Han berättade även att i vissa landsting så berättar de inte ens om det är det enda de ser, för det här försvinner och inget mer händer. Jag tror att min "ringa" ålder gjorde att de var lite mer noggranna vilket är i och för sig bra men oss skrämde de hur mycket som helst. Läkaren tyckte inte att jag skulle utsätta mig för fostervattenprov vilket jag tänker följa. Han var rätt så noga på den punkten.

Jag försöker nu njuta av min graviditet istället för att oroa mig (lättare sagt än gjort).

 

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Passa in.

Åå vad otroligt ledsamt att hon första bm sa så utan att ge dig ordentligt med fakta,,man är ju hur sårbar somhelst i en sådan situation!! Sköönt att läkaren du fick prata med var lite mer tydlig,,och ja det är ju bra att de är nogranna men ibland undrar man hur de tänker när de skickar hem en efter lite kallsinnade halvprognoser och inte förstår hur världen vänds upp och ned för minsta lilla i sådana här fall!! 

Jaa vi ska verkligen njuta av våra graviditeter och vätskefyllda cystor vad jag visste är ganska vanligt pga av alla graviditetshormoner.

Skön skön sommardag idag,,har mest vankat omkring och druckit goda juicer o legat å läst Ingrid Bergmans självbiografi "mitt liv". Det mesta e införskaffat till bebisen och hans spjälsäng bäddad o klar,,hihi,, Har ni börjat samla på er bebiskläder och sådant ännu?

 

 

 

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Passa in.

Ja, det finns verkligen olika sätt att presentera saker och ting på.. den första var inte världens bästa (även om jag är säker att hon gjorde sitt bästa) men läkaren var helt underbar.

De vattenfyllda cystorna var det inte Jag som mamma som hade utan bebis.. därav paniken.... En sån där vattenfylld cysta hade jag också i början, men den är borta vad de kunde se nu.

Själv läser jag Mons Kallentoft böckerna, alla har tjatat om de, ibland önskar jag dock att jag hade mindre bra inlevelseförmåga.. men böckerna är spännande.

Till bebis har vi inte alls mycket än... det enda som jag har vågat mig på att köpa är två par stickade strumpor som min kompis mamma stickar :) De är helt gudomligt söta och kunde inte låta bli (dessutom bor hon en bit bort så när vi ändå var där så passade jag på!) Vi har dock vagga och säng (men inte hemma hos oss än). Sen så åker vi iväg en sväng till Usa nästa vecka  och passar nog på att köpa lite kläder där (jag hoppas att få se andra affärer än här hemma bara). Så vi har massor av roligt att handla framför oss än.

Åh så roligt (inte alls avis...:-) ) att er bebis är här snart!:-) Så spännande! Vi längtar så, tittar på UL bilderna och försöker visualisera :-) och igår är jag rätt säker på att det där kittlande från insidan av magen var bebis.. :)

Fina vädret försvann :( Men hoppas den är tillbaka snart! (själv sitter jag inne på kontoret och försöker bli klar med allt inför nästa veckas semester!)

 

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Passa in.

74Bella- pirr pirr va kul att du börjar känna kittlet i magen:D,,ååå ja vet de e ju så söta grejer till de små skruttarna att man KAN ju inte låta bli samla lite,,jag började ganska så länge sen he he,,å nu är det väl bara lite praktsika grejer kvar som blöjor å sånt.

Ha en fantastisk resa o vi hörs framåt i tiden:)

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Passa in.

Då skulle inte jag heller passa in;)Jag är 42 år i juli och fick mitt första barn vid 30.Försökte flera år innan utan att det tog sig varken på vanligt sett eller med ivf:(Fick ett utomkvedshavandeskap vid 28 så jag har bara en äggledare men trots det så väntar jag mitt femte barn nu:)

Postad för 5 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Passa in. Å jag är 38, fyller 39 1/8. Min bebis är beräknad 2/8, så jag kan va en fräsch 38-åring om den kommer lite tidigare, haha! Kram på er!
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne