När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: Vampiremamii, 799 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Grupper och forum

Grupper » Januarimammor 2013... » Har ni varit på MVC än?...

Har ni varit på MVC än?

6 år sedanSvaraCiteraRapportera 2692

Hur var det i så fall? Fick ni göra VUL och såg allt bra ut?

Jag har två dagar kvar till första besöket och kommer då att vara i omkring v 11+0. Är så spänd, orolig och förväntansfull!

Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än?

Jag var på inskrivningen förra tisdagen, var då i 10+3. Det de gör är ju att gå igenom din hälsa och ditt liv lite i det stora hela. Tar blodtryck. Pratar mest! Jag tog även blodprover samma dag, dels de som är rutin och dels de som behövs inför Kub-testet - om man väljer att göra det.

Jag ringde och bokade ett Vul direkt jag fick reda på att jag var gravid. Vet inte hur det är i din kommun, men i min så får man ringa till gyn på sjukhuset för att boka tid för det. De har ingen möjlighet att göra det på MVC här. Jag gjorde i vilket fall som helst ett Vul 7+3. Då såg allt bra ut, ett litet hjärta som tickade! Men ska du göra Kub-test så är det ju snart dags för det ändå, jag har mitt nu på torsdag :) Spännande!

Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än? Jag är i v 8+2 och ska på inskrivning den 3/7 så om ett par veckor. Jag var också på tidigt vul i b 6+6 så jag vet att det finns ett litet hjärta därinne ;) Tyvärr gör de ingen undersökning på inskrivningssamtal utan mycket snack och tar lite prover m.m ska sedan på kub test när jag är i 12+2 så om du ska göra det så borde det inte vara så långt kvar för dig, alltid ett tillfälle att se den lille. Hur mår ni annars? Själv har illamåendet släppt, men sjukt trött och har fått mage så det är svårt att dölja, men är ju inte första grav, så den töjs väl ut snabbare. Har även gått upp 2,5 kilo och det är då surt, gick upp 15 med förra men de kilona kom mycket senare. Tycker inte jag äter en massa mer än innan, men så fort jag tar en godsak så stiger vågen ett halvt kilo ;( :(
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än? Jag har varit på hälsosamtalet. Men tack vare en rejäl smärta så fick jag åla upp till KK imorse och fick då göra ett VUL. "- jag har en överraskning!" sa läkaren. Jag ska ha tvillingar ^^ fick bild med hem och deras hjärtan slog så fint <3
Två små under beräknade till januari2013 <3 Lycka till allihopa! <3/ kram
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än?

Jag var på inskrivningssamtal i förra veckan, de tog blodprover, urinprov, mm och allt såg bra ut! Sedan frågar de en massa om livsstil, sjukdomar i familjen mm. Vi ska inte göra några test förutom ultraljudet och det blir i mitten på augusti, så nu blir det att vänta på det. Spännande!

 

Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än? Freakdreadhead: oj då grattis går jag väl säga ;) kom som en liten chock eller? Är det första graviditeten? Mår du väldigt illa? Jag väntade också tvillingar, enäggs fast segade down så jag valde att ta bort dom i v 15, var tufft men ändå rätt beslut. Vi fick verkligen en chock, har ett barn sen innan. Mådde svinilla och det är tydligen vanligt när det är två. Nu väntar jag en liten krabat och hoppas allt går vägen. Lycka till!!!
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än? Bananapa: jo det kom som en j*vla chock! Allt var bra med dem än så länge, nej två graviditeter sen tidigare ett Mf och en abort. Men jag mådde inte alls illa då. Nu däremot har det varit helt bisarrt, men börjar gå över! Mest ont och "tjock" ;)
Två små under beräknade till januari2013 <3 Lycka till allihopa! <3/ kram
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än? Samma som då, en abort och ett mf bakom mig och sjukt stor för att bara gått in i v 9 men har ju gött ett barn och detta är 4 e grav så magen töjs väl ut fortare, lite svårt att dölja till v 12, tur man går på semester snart, blir kul att komma tillbaka till jobbet i sug och helt plötsligt vara i v 17 ;) hoppas allt går bra för dig, du kommer ju få gå på extra kontroller
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än?

Nu har jag varit på inskrivningssamtalet och ska träffa läkare på MVC idag. Bad om ett VUL men som någon annan skrev gör de inte det där. Eftersom jag haft så oregelbunden mens skrev barnmorskan remiss på VUL så de kan datera och ta NUPP heter det väl? (ultraljudsdelen av KUB).

Jag mår fortfarande illa större delen av tiden och kräks ofta ett par ggr per dag. Är nu i v 11+1 enligt mina beräkningar och hoppas verkligen det avtar snart!

Mår ni andra mindre illa nu?

Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Har ni varit på MVC än?

jag fick veta att jag var gravid i 4+1, sen har jag känt att livmodern var stor för tiden så jag gjorde ett vul när jag enligt mensen var i v 7+0 men dem sa att jag var 7+2 och att allt stod ok till!?!. Skrev in mig på mvc i 7+6 enligt mensen .Eftersom jag är opererad i jan gastric bypas så fick jag gå till läkaren v9+0 (9+2) och sen gick jag och tog 10 rör blod ,dels för kubtestet ,dels det vanliga för blodgrupp,hiv m.m och för att jag somsagt är op.Nu väntar jag på kubet på ons då är jag i 12+1 (eller 12+3)Det ska bli kul å se vad dem sätter mig i för v med +.

vet att jag har rul den 9 aug v 18+2 och efter det så blir det väl mvc igen:-)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne