När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 498 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Grupper och forum

Grupper » Vill bli gravid... » Ska man vara skeptisk mot f...

Ska man vara skeptisk mot folsyra?

6 år sedanSvaraCiteraRapportera 1082
Zoe
Zoe
Hej! Jag försöker bli gravid efter ett missfall. Givetvis är jag orolig redan och vill höra era åsikter samt erfarenheter. Jag har inte hört med läkare angående folsyra som det snackas mycket om. Jag äter stora mängder grönsaker varje dag men det kanske inte är tillräckligt :@. Nu har jag mens och kanske dags att börja med folsyra... Vi vill såå gärna bli föräldrar och vill inte ta några risker (misstänksam mot tabletter under graviditet)! Hur fick man friska barn på äldre dagar, fans det folsyratabletter då? Tacksam för lite hjälp...
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Ska man vara skeptisk mot folsyra? Det finns mycket folat i olika grönsaker, men det rekommenderas ändå att man äter folsya då det är svårt att få i sig de mängder som krävs för att det ska skydda mot ryggmärgsbråck. Visst föddes det friska barn även förr - men de föddes fler med ryggmärgsbråck. Det är forskning och erfarent man grundar rekommendationen på och det gynnar barnet, så ät folsyratabletter du :)
Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Sv: Ska man vara skeptisk mot folsyra?

Innan jag fick mina bägge barn så fick jag ett missfall. Var beräcknat till sep 2000, Jag plusade och skrev in mig , fick rådet att äta folsyra tabletter. Efter en vecka ätande av folsyra så fick jag missfall. Hade gått 5v plus. Då fick jag för mig att folsyra tabletterna hade orsakat missfallet. Så jag åt inget sen och nästa gradivitet gick jätte bra, sonen kom dec 2000. Till mitt andra barn (född feb 2004) då åt jag inte folsyra för dom vid den tiden hade tagit bort rekomendationerna. Hi hi låter nu jätte gammal men var 23 år . Sen kom det tillbaka att man ska äta folsyra. Nu idag så äter jag folsyra gjort det sen jag slutade med p-piller i dec och kommer att äta det tills det har plusat o gått 12v om nu inte barnmorskan säger annat :D

Vet inte men jag fick en fix idee ville inte börja äta när jag väntade den första var rädd för missfall igen. Tänkte jag börjar innan så jag inte börjar när jag väntar .

Postad för 6 år sedanSvaraCiteraRapportera
Zoe
Zoe
Sv: Ska man vara skeptisk mot folsyra? Hej tjejer! Jag har tagit folsyra i några dagar och slutat med det nu när jag har undersökt ämnet närmare. Jag har övergått till mera grönt (i större omfattning än vanligt) som innehåller folat. Anledningen till att jag inte vill ta folsyra är att forskare inte riktigt vet än säkert vad folsyra kan orsaka. Det snackas om cancer och t o m förändringar i DNA. Tack för era svar, uppskattas.
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne