SaJo_
2 SaJo_

Barnvagnstips?!

Halloj!!

Säkert fler än jag som tjorvar runt i denna oändliga barnvagsdjungel..

Skulle vara kul om ni kunde dela med er om val av barnvagn?
-Fördelar/nackdelar...
-varför valde ni den vagnen..
-eller ni som ännu inte köpt vagn, vad tänker ni?

12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Var å kikade på babyproffsen och babyland eller vad d heter å det är värkligen en djungel... Jätte svårt att veta vad som är bra och inte så bra fråga! Ska man ha hjul som är fasta eller snurrar? Vilket är bäst om man har problem med rygg och axlar? Hård eller mjuk liggdel i vagnen? Jag vet att jag vill ha en säker, lätt, snygg vagn iaf.. Med mycke bagageutrymme undertill som inte är i korg utan tyg så inte småsaker trillar ur så lätt. Så vill jag att det ska vara en sitt del där man kan lägga liggdelen på så man bara kan ta bort ligg insattsen när barnet växt ur den. Skulle vara bra att kunna vända på vagnen så att man när barnet blir lite större och vill upp å se lite kan vända den åt andra hållet.. D e väl vad jag tänkt..
Miiie
2 Miiie
12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Vi har tittat främst på Acta Gracos Symbios. Den är med aluminiumstomme (eller vad det nu är), den är väldigt lätt i alla fall! Den tar liten plats när man fäller ihop den vilket varit ett kriterie för oss då vi har en stor hund o bakskuffen idag som ska få trängas med vagnen! :o)

Den har stora, fasta hjul bak och lite mindre snurrbara fram, de går dock också att låsa till fasta.Denna viker man handtaget enkelt över barnet/sitsen så sitter den plötsligt och åker framåt!

Vi vill ha en där sittdelen och liggdelen är helt separata, detta för att inte slita på sittdelen och ha den i under hela tiden som liggdelen endast används, så tänker vi! :o)

Sen har denna en insats man kan ställa i så att man kan ha bilbarnskyddet i vagnen, slipper allt kånkande på bilstolen på armen då barnet sover. enkelt att bara ställa i när man ska handla eller liknande.

Det enda negativa är att tygpåsen/korgen under inte är så jätte stor.

För oss ligger den i en bra prisklass också, långt ifrån de dyraste.. Tror vi räknat på att alla delar; stomme, liggedel, sittdel, bilstol + insats till denna skulle bli 8000 kr i affär (6000 på nätet) så man får väl förhandla lite emd affären! känns bra att köpa i affär tycker vi utifall det blir nått fel på den!

12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Vi kommer nog att köpa Emmaljunga Classic Sport då vi vill ha en mysig rejäl vagn med 4 fasta stora hjul för vi bor på landet. Vi vill inte heller ha tygkorg under eftersom den lätt skulle bli smutsig på grusvägarna.

12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Jag har googlat som en galning de senaste veckorna och insett att hitta en säker,snygg,praktisk barnvagn som dessutom får plats i bilen och funkar i skogen typ är omöjligt:(

älskade vagnen (emmaljunga edge duo) jag hade med andra barnet men den får nog inte plats i bilen vi kommer att ha nu:(

viste ni att inte en vagn från 2010 klarade alla säkerhetskraven? skrämmande!

kan man ha en mjuklift till en sommarbebis btw?

funderar på om det inte blir för varmt till den lille?

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdf.lilypie.com/evpEp1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Jag har liten erfarenhet eftersom jag har en tidigare då jag gick igenom några stycken. Bästa är med fasta hjul och inte luftdäck med ett stort chassi de tjänar ni i längden på, att man kan vända på handtaget och mycket plats under vagnen samt bra stötdämpare har själv fastnat för emmaljunga och har själv en emmaljunga cerox
Miiie
2 Miiie
12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Har nu snöat in på Tako Jumper X 3 in 1 ! Verkar ha ALLT som vi är ute efter i en vagn:

Inte så bred vid bakhjulen (60cm), lätt att fälla ihop, relativt lätt, vändbar sittdel, liggkorg (ej mjuklift/hårdlift), babyskydd som man kan fästa i chassit, svängbara hjul fram som är större än alla andra jag tidigare ett och luftfyllda däck = inga problem i terräng eller snö o slask men ändå mycket mer lättmanövrerad än en med 4 fasta hjul, dämpning, Ställbart handtag med knäled, lättåtkomlig korg, skötväska o regnskydd ingår.

Allt detta ingår för 4590 kr dinbarnvagn.se

Finns tyvärr ej i butik så man kan prova, men läst ett hundratals inlägg o vagnen och vi kommer utifrån dessa beställa vagnen osedd! 14 dagars returrätt. 

12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Det är faktiskt väldigt svårt att veta vilken vagn man ska köpa. Men jag fastnade för Emmaljunga edge duo combi. På lördag så ska min mamma åka och köpa en begagnad emmaljunga via en annons på blocket. Hoppas du hittar den som passar dig bäst!

keeya
5 keeya
12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Vi har haft 4 vagnar. Första var en trehjuling som hette quinny. Gillade inte alls trehjulingen för den kändes instabil. Sen hade vi emmaljunga nitro city och den gillade vi starkt. Nackdelen är de små hjulen fram som inte är så bra i skog. Men jag körde på och tänkte inte på det förens vi köpte vår nuvarande. Sen så var det punkteringsfria däck och smågrus fastnade i dem. Den som vi har nu är helt klart bäst men också tyvärr dyrast. Vi har bugaboo donkey för vi skall ha syskon. Men nu kör vi den som singelvagn. Den kan man nämligen använda i mono, twin och duo mode. Sittdelen kan vändas åt båda hållen. Så lättstyrd tack vare de stora svängbara framhjulen. Glider över trösklar, grenar osv. Man kan låsa framhjulen vilket gör det lättare att köra i snön. Jag bara vilar händerna på styret och går. Sliter inte på mina redan onda axlar. Och så finns det gott om förvaringsutrymme. Fjärde vagnen vi har är bugaboo bee och den är toppen som rese- sommar- och extravagn. Funkar inte på vintern.
SaJo_
2 SaJo_
12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Vad roligt med så många svar :)
 

Det är verkligen svårt att hitta en vagn då alla är som oftast nöjda med den de har.. och har man inte haft nån blir det lite svårare :P

För oss lutar det nog åt en Emmaljunga Edge Duo.. men vet ej än vilket chassi.. båda gillar sportchassit.. men det är ju ganska tungt och stort. men det kan ändå vara värt det trots att den är tung med tanke på alla andra bra funktioner.
Då vi bor uppe i norr så vill vi ha en rejäl vagn som är bra i alla terränger, som snö och skog..Vagnen måste ha 4 lika stora hjul!!

Men men det är ju en djungel som sagt!!

Dolce
3 Dolce
12 år sedan ´

Sv: Barnvagnstips?!

Jag fick tips om en sida som ska vara bra och hyfsat billigt

www.barabus.se

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne