Inloggade medlemmar: 445 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 19

Foster omkring graviditetsvecka 18Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo (använd gärna vårt viktverktyg för att hålla reda på din viktökning).

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Goggisar lra-g-skor

Det finns 244 kommentarer till denna artikel

 1. Postades 2014-02-15 09:41:49
  amandaaahansson:s avatar

  vecka 18+3 idag, känns underbart och tiden går så fort! om 9 dagar blir det ul och imorgon  fyller min andra lillplutt 2 år!

 2. Postades 2014-02-10 09:41:52
  jennyflikka:s avatar

  18+1 idag! Vecka nitton känns ju himlans skönt :) Känner av honom lite till och från, små puffar på kvällen mest. Längtar tills den 20é då vi ska på RUL och då får se mini nr två igen.

  Kram

 3. Postades 2013-08-20 20:53:13
  Ida87:s avatar

  var på ul igår (måndag) och såg min lille kille, Så nu blir det en lillebror i familjen, :D  storebror tycker det e roligt att prata med bebis förstår dock inte vad dom säger till varandra men lillebror i magen blir väldigt livlig när han ligger och pratar med honom, :D låter så roligt, längtar tills den lille kommer ut, har så mycket foglossningar och det börjar bli trött på det. men lillen är beräknad till den 18 jan :D så det e bara att vänta och hoppas på att det blir bättre. :D lagom trött är man oxå, storebror här hemma tar slut på mig han e ju bara 19 månader.

 4. Postades 2013-07-28 02:11:01
  Lk91:s avatar

  18+1 väntar mitt andra barn känner inte mkt rörelse alls som med första så lite orolig är man :(

 5. Postades 2013-05-15 11:26:28
  Kurtan:s avatar

  Äntligen på rätt vecka igen, tihi.

   Exakt 22 veckor till BF! Nästa fredag blir det UL igen, och då känner jag att jag nästan måste få reda på könet, orkar inte angående namnet vänta längre, även om en del säger att man måste se barnet först.

   Usch, jag förstår inte varför jag fortfarande mår så illa vissa mornar/dagar, jobbigt! Halsbrännan har börjat komma om kvällarna/nätterna också, annars är allt bra, tror jag, en hel del trött såklart.

 6. Postades 2013-05-01 19:31:30
  Mira_L:s avatar
  På måndag blir det ul ;) känner stt magen blir hård o täpper lite på blodtillförslen jag kan bli lätt roskindad av det typ varmt i ansiktet.. Bebisen rör sig nu lite längre upp i magen nånstans nedanför navlen. Har ont av foglossning o strålar ner i benen med..men mår annars bra. ;)
 7. Postades 2013-02-21 15:41:59
  Gäst

  Hej! 

  18+4 idag men jag känner mig inget glad alls, bara förvirrad. Vi fick göra ett nytt fostervattensprov för det kunde vara en avvikelse. Eftersom de gör en ny odling så får vi svaret först den 28/2 och varje dag är en lååång plåga. Jag önskar att jag kunde vara glad, men är inte min pojke/flicka frisk så kunde han/hon ha en uppsjö med sjukdomar. Usch inget känns bra när man bara går och väntar...håll tummarna för mig är ni söta.

 8. Postades 2013-02-05 06:57:40
  jennyflikka:s avatar

  En vecka kvar till Rul idag är i vecka 18, längtar tills vi får se den lilla igen så jag får se att han/hon rör sig därinne, känner inga sparkar och såklart så oroar man sig...

 9. Postades 2013-01-10 16:35:48
  TantS:s avatar

  V 18+5 och bebis sparka och hickar i magen. Mysigt! Sambon har inte fått känna ännu, till skillnad från katten som tog en tupplur på magen när bebis sparkade. Katten reagerade och tyckte magen va för jobbig så han la sig på soffan istället. Supermys <3. 

  Väntar RUL 18/1

 10. Postades 2013-01-09 21:02:54
  Gäst

  jag är i vecka 18+0 o den 23/jan har tid för ultraljud 

Skriv en kommentar

Namn

Email

Kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.

Medlemmarnas bilder

Jag, sambon och Mio av Missmadde

Alla bilder

Senaste frågorna

Skriv en fråga

Nya dagboksinlägg

Nytt i forumet

Recensioner

Välkommen till världen

Välkommen till världen Agnes

Ny webbis

Nytt på prylmarknaden

Kommentarer

Medlemsbloggar

Lägg till din blogg

Bmom produkter för mammor Doulabanner Bast på test graviditetstester