När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 364 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 16

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram.

Bebisen

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Du

Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

Se vilka medlemmar som är gravida i denna vecka + massor av annat relaterat innehåll

Bilder från vecka 15

 

Frågor för vecka 16

Det finns 189 kommentarer till denna artikel

 1. Postades 2016-09-23 10:52:53
  gaol02073:s avatar
  Hej! Jag registrerade mig nyss ☺ Jag gjorde det framför allt för att komma i kontakt med er som är gravida å har problem med sköldkörteln! Jag är i en mardröm ut nu där jag får höra att barnen kan födas med outvecklade organ och hjärnskador pga mina dåliga sköldkörtel värden. Kan någon hjälta mig har ni upplevt dethär? Är det nån som kan prata med mig?
 2. Postades 2016-02-23 03:04:11
  kompis:s avatar

  Nu har jag pratat med mitt ex om dom små barnen med döda andar i sig han sa att under en lång tid på en annan planet hade jag honom i krppen för han var död och inte kunde leva men livet återvände till han sådant kommer inte jag ihåg som fic glömma alt detta livet.

  så svaret på dom små s öde blir att det blir barn som går hela skoltiden i 1-3 an och sysselsätter sig med pussel och enklare grejor i tysthet. så nu behöver inga dö och det känns riktigt riktigt bra ska ni veta för jag har fött er allihop en gång.

  själv tar jag hand om alla fyra ett tag sedan blir jag också barn och den heliga anden får tillbaka stefan mitt ex så vår dotter får mamma och pappa tillbaka utan kroppens medvetande som följer med till nästa kropp som blir min systers barn och mitt förra gubbe som jag alltid haft varge liv blir min pappa så jag blir den lyckligaste ungen i världen.

 3. Postades 2016-02-22 21:05:30
  kompis:s avatar

  Nu har jag fått reda på hur det förhåller sig i magen på mig dom små som gör ont är i 6 veckan men kommer födas 9 veckor för tidigt om jag inte väljer kejsarsnitt för dom jag gått med länge men varit små kommer bli för stora till huvudet om vi väntar med dom till oktober och då måste jag klippas därnere och det har jag sagt ifrån om men det var inte nödvändigt men jag sa det får bli två neo barn istället men med den växvärk jag går med har dom nog hunnit ifatt det skulle inte jag bli överaskad över. dom har fått alla svåra andar i sig och troligen kommer dom att vilja bli organdonationsbarn av.

 4. Postades 2014-04-14 08:37:53
  anbao:s avatar
  Ny vecka igen :) 15+0 och mår bara lite illa på kvällarna och behöver inte sova middag längre för att orka
 5. Postades 2013-11-04 20:41:22
  Ronja96:s avatar
  Så kul att läsa vad alla tycker och känner och hur ni mår ! Jag har mått hemskt 2- månader men nu är ja i v.15+4 och ja känner han/ hon lever för fullt där inne snart ult.. Om några veckor hoppas på ängeln våran mår bra,
 6. Postades 2013-05-08 06:24:29
  suecita_rica:s avatar
  15+0 idag och det känns prima. Lite bubbligt bk magen så man får väl hoppas att man känner nån spark snart ;)
 7. Postades 2013-04-13 01:10:46
  Kurtan:s avatar

  Nu ska jag också snart gått 15 veckor för mig. Spännande.

   Om bara fyra veckor får vi se vår skapelse igen, längtar som få. Men har fortfarande beslutsångest över att veta könet. På sätt och vis vill jag bara veta om mina och mammas känningar var rätt eller inte. Återstår att se. Inte alltid får man ju veta ändå. Låter ödet avgöra det lite då, för i grund och botten spelar det ju ingen större roll ;)

 8. Postades 2013-04-09 18:07:13
  Mira_L:s avatar
  Imon v15 och nyss kände jag lillen i magen detta är mitt andra barn. Vilken härlig känsla det är att första gången känna sitt barn i magen..bokad ul 6 maj längtar dit ;)
 9. Postades 2012-10-20 15:22:53
  Gäst

  hej hopp är gravid 15+6 me andra barnet har en somn som blir 4 om 2 veckor :)

   

 10. Postades 2012-08-20 12:16:57
  Gäst
  Hej allihopa . Är 20 år o väntar nu mitt andra barn . Har en son på snart 3 år men Ändå så känns den här graviditeten ny. Är så spännande . Är i vecka 16 nu (15+5) och hoppas på en liten flicka denna gång. Hoppas få veta på UL on två veckor.

Skriv en kommentar

Namn

Email

Kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.