Inloggade medlemmar: 701 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 12

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 40 till 49 mm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

Bebisen

Vecka 12 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.

Du

Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.

Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Bst p test Graviditetstester

Det finns 200 kommentarer till denna artikel

 1. Postades 2014-01-29 15:55:25
  Gäst
  V 11+2 idag mår jätte illa som man håller o dö. Hoppas det går över snart Roligt o se ul nästa vecka. All lycka till
 2. Postades 2014-01-20 12:13:28
  MalinTerese:s avatar

  Jag har ju fyllt i på sidan här att jag är i v 12... nu har jag fått missfall (mitt andra) och "kalendern" på sidan här tickar ju vidare... att jag är nu i v12+1... v.12+2.. osv.. hur får jag bort det?? :/

 3. Postades 2014-01-15 13:29:35
  jennyflikka:s avatar

  Äntligen kom vecka 12. Är lite orolig då jag i nästan en veckas tid ätit största dosen av citadon efter ett läskigt fall i vår trappa då jag skadade ryggen illa. Är orolig för komplikationer för bebisen som kanske inte visar sig fören han/hon är född..

  Försöker att inte tänka på det då det inte är så mycket att göra åt det men såklart att man oroar sig ändå. Har nu dragit ner till 4 tabletter per dygn och även om det gör galet ont så känns det iaf bättre för samvetet än med full dos..

  Snart dags för KUB test, vi ska göra vårt sent i v 14 så om vi har tur får vi redan då veta om det är en liten flicka eller pojke där inne :)

  Kram

 4. Postades 2013-11-18 14:56:02
  baby87:s avatar

  Då var man äntligen här :)
  Inne i vecka 12 och man kan inte annat än vara hel lycklig över att den lill* fått bo kvar så här länge <3

  Min dotter snart 4 år frågar dagligen om bebisen kommer snart, hihi!!
  Hon ser jätte mkt fram emot ett litet syskon men det ska INTE vara en till lillebror, dom lyssnar inte säger hon så hon är jätte bestämd på
  att det BLIR en lillasyster nu :)
  Vi kommer få det kämpigt med hennes vrede om det inte blir en lillasyster haha!!

  Mår toppen, trött men inte lika, mår illa men bara när jag blir hungrig, känner växtvärken jätte ofta, inte gjort tidigare så det växer väl nudå ;)
  Jobbigt att böja sig framåt/neråt utan att få som värk i magen, börjar minnas hur det känns att ha en stooor boll på magen som är ivägen och
  ger en SD och värk så fort man försöker sig på ett försöka med att sätta på sig skor, byxor strumpor you name it!

  Men, spela roll, i juni har vi våran tredje lilla guldklimp hos oss och vi blir en famillj på 5 pers <3<3   

 5. Postades 2013-10-02 11:50:50
  Lulle:s avatar
  Hej! ingen mer än jag som blöder? blir bara lite rosa på pappret men ändå. :-(
 6. Postades 2013-08-05 16:01:54
  Lillplutt92:s avatar

  11+0 idag mår fortfarande som en prinsessa fick se lill* i tisdags längatr sååå till en den 28aug då blir det lyssna hjärtat :)

 7. Postades 2013-03-13 15:16:25
  Mira_L:s avatar
  Vecka 11 idag gå till bm imon ;) mår bättre vet inte om det nu ska vara positivt eller inte..men hoppas jag får komma på ul snart..
 8. Postades 2013-03-13 15:16:24
  Mira_L:s avatar
  Vecka 11 idag gå till bm imon ;) mår bättre vet inte om det nu ska vara positivt eller inte..men hoppas jag får komma på ul snart..
 9. Postades 2013-02-22 10:03:31
  Gäst

  Jag plussade i v.7. och i tisdags va vi på ul. helt underbart att få se det lilla livet i magen. Min son som är 6år blev helt till sig. han trodde det va en älg där inne haha. vi längtar otroligt mycket tills bebisen kommer:)

 10. Postades 2012-11-02 14:59:11
  jvsm:s avatar

  I 11+3 gjorde vi VUL och fick se könsorgan på vårt lilla Kryp. Förra veckan stod det (v10) att de inte skulle gå och se förrän "nästa vecka" och tjena - de syntes ju! :-D

Skriv en kommentar

Namn

Email

Kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.

Medlemmarnas bilder

Glass paus! av JohannaS86

Alla bilder

Senaste frågorna

Skriv en fråga

Nya dagboksinlägg

Nytt i forumet

Recensioner

Välkommen till världen

Välkommen till världen Faith

Ny webbis

Nytt på prylmarknaden

Kommentarer

Medlemsbloggar

Lägg till din blogg

Bast p���¥ test graviditetstester