Inloggade medlemmar: 480 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Mer i kategorin Graviditeten vecka för vecka |

Graviditetsvecka 11

Bebisen

Så här dags i graviditeten är fostret 3,2 till 4,3 cm och det är enklare att bestämma fostrets vikt eftersom det börja lägga på sig lite hull. Din bebis har vuxit i en otrolig hastighet de senaste veckorna och nu väger den 5 gram och är stor som ett litet plommon, men på din mage syns ännu inte så mycket.

Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår 'bara' för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Fostret har redan utvecklas smaklökar och tandanlag. Hjärnan växer med otroliga 250 000 nya neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka, även om testiklarna hos pojkar redan producerar testosteron.

Du

Eftersom dina hormoner flödar vid den här tiden så kan du märka en rad fysiska och psykiska symptom. Många gravida upplever att de blir lätt upprörda och har kraftiga humörsvängningar. Fysiskt så börjar de flesta öka ordentligt i vikt och en del kan få lätt blödande tandkött och svullen sköldkörtel. I genomsnitt ökar man 13 kg i vikt, men det mesta av den ökningen sker i andra och tredje trimestern.

Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. Det är en stor händelse i livet att få barn.

Se vilka medlemmar som är gravida i denna vecka + massor av annat relaterat innehåll

Bilder från vecka 10

 

Frågor för vecka 11

Goggisar lra-g-skor

Det finns 250 kommentarer till denna artikel

 1. Postades 2014-02-14 16:04:48
  Lini:s avatar
  10+0 idag. Åååh så jag längtar till 11/3 då jag ska på återbesök hos bm. Vill ha några livstecken. Så hon ska känna om livmodern vuxit nåt så jag blir lugnare. Än så länge ömma bröst så tro att allt är som de ska. Har en liten kula i mitt gamla mammahäng sen förra graviditeten. Hanns tyvärr inte tränas bort..jag råkade bli gravid nu mitt upp i mina planer på gymkort. Men de bli nog bra dehär få man hoppas. 11/4 ha vi rul. Längta såklart tills dess åh! Ska kolla könet denna gång me. Vi gjorde de sist men Livia låg som en ostkrok så vi kunde ej se :( kram på er å lycka till!
 2. Postades 2013-11-06 08:17:36
  baby87:s avatar
  10+0 idag och var på inskrivning igår 5/11 :) Allt illamående försvann som bortblåst, värsta värken i magen försvann den med, mår bättre än på länge i denna än tidiga graviditet :D Magen har blivit stor, har en liten kula men kanske inte är så konstigt när man bär på sitt tredje barn och sista är 17 månader? BF är än så länge 4 juni 2014, men vi hoppas även denna bebis ska komma tidigare än bf då kanske vi lyckas pricka in slutet av maj vilket vore coolt för då har vi barn i mars april och maj, med ca två år mellan alla :D RUL blir i början av januari, är då i vecka 18, men tidigare gör inget ;) Vi kmr inte ta reda på kön denna gång heller, tänker dessutom blunda för förra gången tyckte vi oss se nått och det där gnagde heela graviditeten o mkt riktigt kom det ut en pojke haha så vi tänker blunda ;) Hoppas alla mår bra och njut, tiden bara springer iväg när det är ett syskon man bär på! Kram från mig!
 3. Postades 2013-08-23 09:36:18
  ska bli mamma:s avatar

  Oj v10 redan! =) Vi väntar vårt andra barn och hoppas som alla andra att det ska bli ett friskt barn. La in min graviditet i en app jag har för menskoll igår, så nu är det bara 209 dagar kvar tills den lill* kommer. Vi har ff inte sagt ngt till nån så det ska bli spännande när de märker att ngt håller på att hända =) Hoppas de inte kommer märkas än bara, skulle helst vilja att det syns typ i Januari.. Men sån "tur" har vi väll inte :)  

  Vi kommer träffa min mans familj i Oktober och delar av min i September. Sen förhoppningsvis hela familjen i Januari då mina föräldrar firar 40-årig bröllopsdag. 

  Jag mår stundom illa, inte längre bara på mornarna. Sen kan jag känna illamående för att i samma stund vara hungrig.. Har ingen cravings på något ännu. Kommer ihåg hur förra graviditeten var, då kunde jag bli sugen på en räkmacka eller smörgåstårta under tiden min man var på arbetet. Men det var ju avhjälpt när han kom hem. Så det var ju skönt att man inte kunde ta sig någonstans får å stilla sitt begär =)

  Den förra graviditeten var min startvikt 83 som vid 3 tillfällen gick ner till 80 innan jag tillslut vägde 88 dagen vi åkte in till förlossningen. Någon vecka efter förlossningen vägde jag 74.  Så snacka om att vår dotter hjälpte mig gå ner i vikt :) Jag hoppas ju att det ska bli så även nu, att jag bara går upp "lite" (vill ju inte över 80 igen men kommer ju troligtvis att hamna där) å när veckan efter förlossningen är här så väger jag under 70.. Men vi får se =)

   

 4. Postades 2013-08-19 18:46:37
  Fairy87:s avatar
  Tycker det är roligt att det finns flera olika kinesiska kalendrar. Så på denna säger den flicka men en annan visar pojke:p
 5. Postades 2013-07-14 15:52:51
  Ensam:s avatar
  Väntar andra barnet nu o idag 10+6. Magen är redan bra stor vilket gått lite fort. Folk har sett att jag e gravid så har inte gått att dölja. Frågan är om ja e längre gången lr om där e 2 :P Har en dotter på 2,5år sen innan och min sambo har också en på 2,5år fast en son :) Så våra små hjärtan ska bli stora syskon :) Mått illa igenom hela tiden o måste äta för o inte må illa. Lite jobbigt när man är på jobb då man inte kan springa ifrån mitt i allt hela tiden för o äta :/ går förhoppningsvis över snart!! Har känt som små fjärilar i magen, mellan blygdbenet o naveln. Känner även livmoderkanten tydligt själv. Inskrivning den 25 juli o ska prata med henne om storleken ;) Hoppas ni andra börjar må bättre :) Kramisar
 6. Postades 2013-03-06 13:51:37
  Mira_L:s avatar
  V10 idag med mitt andra barn...känns allt mer verkligare för varje vecka nu har jag bara 3 10veckors perioder kvar att avbocka innan en till av oss ska komma ut till denna värld.
 7. Postades 2012-10-15 06:28:25
  SysterP:s avatar
  Tiden går fort. Har inte lika mycket illamående denna gång. Har fått tid för kubtest i nov hoppas allt ser fint ut. Önskar att barnet är friskt. Har en dotter som föddes med vattenskalle som mår hur bra som helst. Så lite oro finns.
 8. Postades 2012-10-09 10:43:52
  Gäst

  Är snart vecka 10 nu, men har haft en himla tur med att slippa illamåendet! :) däremot så sover jag hela tiden. magen ser mycket större ut än vad den kanske borde vara, så man undrar ju om det bara är en som ligger där? 2 veckor till sen kan man pusta ut ordentligt och låta sin lilla "hemlighet" komma ut :)

 9. Postades 2012-10-08 09:28:26
  Gäst
  Hej! Är gravid med vårt 3:e barn, ska bli så kul att få en liten bebis då det här blir vår "sladdis" Jag har mått otroligt dåligt, illamående ingen hungerkänsla, Får tvinga i mig mat...börjar bli lite bättre nu, går in i vecka 10 i morgon. Jag hoppas att det är över med illamående så jag kan börja njuta av att vara gravid. I mitten på maj är det dax för vårt lill* hjärte gryn att komma ut till oss!
 10. Postades 2012-09-23 12:14:19
  Gäst

  Hej jag är i v 10 idag mår dålitg på morgonen men de värsta e över kan då och då spy men sover mycket dåligt på nätterna måste upp å kissa jag är så himla trött på att vakna på nätterna undrar om de okej att jag kissar hella tiden

Skriv en kommentar

Namn

Email

Kommentar


För att visa att detta meddelande inte autogenererat, ange vilka bokstäver som visas

Går det inte att läsa? Klicka här för att byta.

Medlemmarnas bilder

Kvällsmage v. 6 (5+5) av Mammasusan

Alla bilder

Senaste frågorna

Skriv en fråga

Nya dagboksinlägg

Nytt i forumet

Recensioner

Välkommen till världen

Välkommen till världen Lion

Ny webbis

Nytt på prylmarknaden

Kommentarer

Medlemsbloggar

Lägg till din blogg

Bast på test graviditetstester Doulabanner