När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 385 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1312 visningar
vecka 24

Vad skulle ni ha gjort?

Jag har haft semester nu i 4 veckor snart och ska gå tillbaka till jobbet på måndag.

Jag är i vecka 24, men är inte alls stor. De enda jag har problem med en så länge är ryggont i ryggen/svanken.

Och innan jag skulle på semester så tyckte min chef att vi skulle vänta med att fylla i om gravidpenning, för jag hade inga direkt problem att jobba då. och de känns de inte som jag kommer de första kommande veckorna heller. Men jobbar i kassan och kan tänka mig att de är jobbigt att sitta där och vara höggravid med.

För min chef sa att de kommer bli svårt för mig att få det, då jag jobbar ca 20-28 timmar i veckan och sitter i kassan. Och att jag inte har jättebesvär. Så vet inte om de är värt att skicka in och krångla med FK? samtidigt som jag kan tänka mig att att de är skönt att vara hemma de sista 8 veckorna.

Eller så funderar jag på att gå på föräldraledighet i början av oktober. är beräkad till 12 November. Men då tar jag av mina föräldradagar. :/

Hur skulle ni gjort? :)

Ni får gärna ge mig tips :)

5 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

3 Svar

Nej de är nog svårt att få gravidpenning för kassaarbete, så vet inte om jag ens orkar krångla med att skicka in papper osv. Vet att de är hårda.

Ja, jag får väl försöka jobba så mycket jag kan. man vill ju helst inte ta av sina föräldradagar. Men blir de allt för jobbigt, är rätt jobbigt att stå/sitta och vara trevlig mot kunder om man har värk i ryggen, så har man väl rätt till sjukskrivning? går man till sin barnmorska på mvc då? eller sin läkare på vårdcentralen?

Jag jobbar innom barnomsorgen och har alltid fått igenom sjukskrivning i från månad 5 ca, då jag får problem medryggen å foglossning m,m men denna gången kommer jag vara mammaledig fram till förlossningen så det blir skönt! I ditt fall skulle jag nog försöka sjukskriva mig iställlet för ryggen då kassajobb e slitande för ryggen att just sitta ner å göra monotoma rörelser så slipper du ta på föräldrarpenningen som är bra å ha när bebben är född! Lycka till
Jag tror inte du kan få gravidledigt pga kassajobb. Det räknas nog inte till ett tungt jobb, som te.x. lagerarbete, vårdarbete etc. Det är ju ett stillasittande jobb, och jag antar att du kan växla mellan att sitta och att stå, och att du kan undvika tunga lyft. Men tycker du att det vore skönt att gå hemma så har du ju rätt att ta av föräldradagarna de sista 60 dagarna :) Jag hade full gravidpenning sedan vecka 32, och det var faktiskt skönt att kunna fokusera allt på magen och bebisen :) Så jag hade nog tagit föräldradagar om jag inte fått gtavidpenning. Visst, det skadar inte att skcka in papper om gravidpenning, men jag är nästan säker på att det blir avslag. Särskilt då du jobbar halvtid också.

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.