När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 423 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
2559 visningar
vecka 5

tidigt VUL ?!

Hejsan. Ringde nyss min MVC och fråga fall jag kunde få komma och kolla tidigt VUL när jag ändå ska dit den 27 juni och då är jag i vecka 6+3 då sa hon att det va för tidigt, jag trodde det va i den veckan man kunde kolla VUL..
Jag fick ett missfall för 7 månader sen så man är allt lite orolig och ett tidigt VUL hade verkligen lugnat ens nerver på en :)
 

6 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

3 Svar

Det är _inte_ för tidigt för ett VUL. I vecka 6+3 gjorde jag mitt allra första VUL - med svaga hjärtslag, i v7+1 nytt VUL med tydliga hjärtslag (det fostret levde till v12). Om de inte ser hjärtslag kan de slå på kontrast (förutsatt att de inte har urgammal apparat) och se att blodflödet pulserar i fostersäcken. Från v7+0 ska hjärtat synas på alla VUL-apparater. I min senaste graviditet såg man den där pulsen i vecka 5+0, men dessvärre fick jag mf några dagar senare iaf. Lycka till!

Det enda du kan göra är att fortsätta tjata. Som catja säger. Säg att du mår dåligt å klarar av att gå å vara osäker. Jag gjorde VUL i v 6+2 å då ser man ifall hjärtat slår i alla fall. Annars ser man inte så mycket. Ser som sagt ut som en böna. Jag fick komma in efter många samtal å mycket tjat. Hade själv blödningar som gjorde mig orolig. Som sagt. Du har ju fått missfall. Kräv ett UL. Lycka till.
Tidigt? Ja kollade mig exakt i v 5+3 sen 6+3 första gången såg vi en hinna nästa gång såg vi en böna med ett hjärta i. Men ja ringde gyn akuten pga ja va rädd o orolig för de blödde lite, så fick komma in efter två samtal dit, o du har ju redan haft missfall så de e ju en bra orsak de med. Dom va lite sega mot mig, men ja sa att ja ej gav mig o skulle bli knäpp av att gå hemma m.m sen fick ja komma in. Du kan ju testa att göra som mig. Lycka till.

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.